Tonyina en escabetx amb salpicó de marisc

Tonyina en escabetx amb salpicó de marisc

Dificultat
Temps de preparació: 15 min

Productes relacionats

L'autèntic gust de mar a cada cullerada
  • 2 u. de lloms de tonyina (art. 8853)  
  • 100 ml d'AOVE  
  • 100 ml de vinagre d'arròs  
  • 50 ml de vi blanc  
  • 100 ml d'aigua  
  • Un pessic de sal  
  • Un pessic de pebre  
  • 250 g de salpicó de marisc (art. 08927)  
  • 10 g d'all picat (art. 8771)  
  • 10 g de pebre vermell de la vera

1. Descongela el salpicó 5 hores abans d'utilitzar-lo i un dia abans els lloms de tonyina 
 
2. Col·loca al cassó l'AOVE i ofega lleument l'all picat. Un cop escalfat, retira el cassó del foc i incorpora-hi el pebre vermell. Mou molt bé perquè tot quedi integrat. 
 
3. Afegeix el salpicó i ofega-ho diversos minuts. Talla la tonyina a daus i afegeix-ho, remenant tot el conjunt 
 
4. Afegeix-hi el vi, el vinagre d'arròs, l'aigua i salpebra-ho tot deixant-ho coure uns quants minuts més. Tapa'l i deixa reposar fora del foc 5 minuts. 
 
5. És el moment de passar-ho tot al pot i deixar refredar durant diverses hores 
 
6. Ja tens la tonyina en escabetx acabada! Recorda que la pots utilitzar per amanir les teves amanides, afegir-la al teu guacamole, untar-la a les torrades, o allò que més et vingui de gust!