Lluç a la gallega by @_estela.cortes_

Lluç a la gallega by @_estela.cortes_

Dificultat
Temps de preparació: 30 min

Productes relacionats

Un plato ideal para preparar en mesas navideñas. Fácil y delicioso, ¡la merluza nunca falla!
  • Oli OVE per pinzellar el recipient
  • 10 lloms de lluç nets (art. 11506)
  • 300 g gamba llagostinera (art. 8555)
  • Sal al gust
  • 1kg de patates
  • 500 ml aigua
  • 1 full de llorer
  • 250 g de ceba picada (art. 8767)
  • Herbes aromàtiques (art. 11016)
  • 100 ml d’Oli OVE
  • 40 g d'all picat (art. 8771)
  • 2 cullerades de pebre vermell dolç
  1. En una cassola gran poseu a coure la ceba amb el llorer i un got d'aigua. Quan portin cinc minuts en ebullició, afegeix les patates pelades i tallades a trossos irregulars, deixant que es cuinin durant uns 12 a 15 minuts, fins que estiguin tendres, però sense que es desfacin.
  2. Introdueix els lloms de lluç i els gambons a la cassola i cou durant cinc minuts.
  3. Tallem la cocció afegint-hi mig got d'aigua freda, perquè no se sobre cuinin.
  4. Retira-ho del foc i deixa-ho reposar cinc minuts.
  5. Mentrestant prepara l'all amb l'oli d'oliva verge extra i els alls picats.
  6. Quan prenguin color, apaga el foc i afegeix-hi el pebre vermell, remenant lleugerament i deixant que impregni bé l'oli i els alls. 

Per emplatar:

Posa de base les patates amb la ceba, els lloms de lluç i les gambes llagostineres i serveix l'all per sobre.

A gaudir en família!