Carpaccio de gambes amb vieires by @cocina.en.la.nube

Carpaccio de gambes amb vieires by @cocina.en.la.nube

Dificultat
Temps de preparació: 30 min

Productes relacionats

Una explosió de sabors amb matisos que combinen a la perfecció, atreveix-te a sorprendre els teus convidats aquest Nadal!
  • 2 bosses de vieires (art. 8936)
  • 1 bossa de cues de gambó (art. 8514)
  • Ceba picada (art. 8767)
  • All picat (art. 8771)
  • Herbes mediterrànies (art. 11016)
  • 100 g de sobrassada
  • 1 cda de formatge crema
  • 1 alvocat
  • 1 llima
  1. Disposa els gambons entre dos papers film i xàfals amb l'ajuda d'una olla o paella, fins que estiguin ben aixafats. Reserva a la nevera.
  2. Sofregiu l'all i la ceba. Quan estiguin daurats, afegeix les herbes mediterrànies, sofregeix durant un parell de minuts més i afegeix la sobrassada. Remena per integrar bé els sabors.
  3. Posa el sofregit al got de la batedora i bat afegint-hi una cullerada de formatge crema. Tritura fins que quedi cremós i uniforme. Si queda massa dens, pots rebaixar-lo amb llet o aigua.
  4. Bat a part l'alvocat juntament amb el suc d'una llima i un pessic de sal. Tritura fins que estigui llis i cremós.
  5. En una paella amb oli OVE cuina les vieires a foc fort durant 1 minut i mig aproximadament per cada costat, amb una mica de sal i pebre. Reserva.
  6. Disposa el carpaccio de gambó sobre un plat o safata. Amanir amb sal en escates, pebre i oli OVE. Posa unes cullerades de la crema d'alvocat i, finalment, posa les vieires.
  7. Decora amb uns punts de la crema de sobrassada i rectifica amanint amb el suc d'una llima i la ratlladura de la pell.