Calamars amb salsa de ceba amb arròs i verduretes rostides

Calamars amb salsa de ceba amb arròs i verduretes rostides

Dificultat
Temps de preparació: 40 min

Productes relacionats

Gaudeix d'aquesta meravellosa recepta que farà del teu menjar una experiència inoblidable!
  • 1 bossa de calamar trossejat (art.17471)
  • 400g de ceba picada (art. 8767)
  • Culleradetes d'all picat (art. 8771)
  • Sal i pebre al gust
  • Barreja d'herbes mediterrànies
  • Arròs blanc per a microones  (art. 8774)
  • Verduretes rostides per a microones (art. 8773)
  • 1/2 got de vi blanc
  • 1 got d'aigua
  • 1 culleradeta de maizena dissolta en una mica d'aigua (si cal)
  1. Sofregiu la ceba i l'all amb una mica d'oli d'oliva i sal a foc lent fins que la ceba es caramel·litzi. Aquest pas és clau, així que fes-ho amb paciència i remenant de tant en tant perquè la ceba alliberi el sucre natural i adquireixi aquest toc dolç i daurat. D'aquest procés en dependrà que la salsa tingui un sabor espectacular.
  2. Quan la ceba estigui ben caramel·litzada, afegeix-hi el vi i la cuina fins que l'alcohol s'hagi evaporat. Després afegeix l'aigua i cuina uns minuts més. Condimenta amb pebre i ajusta la sal si cal. Després, passa la ceba caramel·litzada a un got batedor i tritura fins a obtenir una salsa homogènia. Si queda massa espessa, sempre hi pots afegir una mica d'aigua. Per a una textura més fina i lleugera, la pots passar per un colador. Reserva.
  3. A la mateixa paella, afegeix-hi un rajolí més d'oli i afegeix-hi els calamars trossejats. Cuina'ls a foc fort durant 3-4 minuts perquè deixin anar menys aigua i no es coguin en el seu propi suc. Condimenta amb sal, pebre i les herbes mediterrànies al gust.
  4. Passat aquest temps, abaixa el foc i aboca la salsa de ceba sobre els calamars. Si la salsa està molt líquida, podeu afegir una culleradeta de maizena dissolta en mig got d'aigua per espessir-la. Cuina a foc baix durant 5 minuts fins que la salsa prengui la consistència desitjada.
  5. Cuina l'arròs i les verdures al microones 4 minuts i serveix-ho amb els calamars amb salsa. Decora amb més herbes mediterrànies i gaudeix-ne amb tota la família.