Xurros de bacallà

Xurros de bacallà

Dificultat
Temps de preparació: 20 min

Productes relacionats

Fàcil, deliciós i original.
  • 400 g de bacallà esqueixat (art. 8468)
  • 4 g d'herbes mediterrània (art. 11016)
  • Un xic d'aigua
  • 200 g de farina de tempura
  • 100 ml de llet sencera
  • 1 ou
  • 7 g d'all picat (art. 8771)
  • Un xic de vinagre de poma
  • 25 g d'oli d'oliva verge
  • Un pessic de sal
  • Oli per a fregir
  1. 4 hores abans posa a descongelar el bacallà esqueixat a la nevera.
  2. En una paella amb oli, sofregeix l'all picat i una vegada estigui daurat, afegeix el bacallà i cuina durant 5 minuts. Reserva fins que es refredi.
  3. Separa el rovell de la clara en bols diferents. En el bol del rovell, afegeix farina de tempura, llet, bacallà esqueixat, vinagre i bat-ho tot. Afegeix unes gotes d'aigua i continua batent fins a aconseguir una mescla homogènia. Afegeix la mescla d'herbes mediterrànies i remou amb una cullera. Reserva.
  4. Munta la clara de l'altre bol amb les varetes i afegeix-la a la mescla anterior. Reserva durant 15 minuts.
  5. Posa a escalfar oli per a fregir en una paella.
  6. Si tens mànega de pastissera, introdueix la massa i fregeix els xurros en l'oli. També pots emprar una bossa de plàstic i tallar un dels extrems per a introduir la massa.
  7. Deixa assecar els xurros en paper absorbent. Mentrestant, amb paper vegetal, forma un cartutx amb forma de con per a emplatar d'una forma original els xurros de bacallà i, a gaudir!