No tens productes al teu carretó
Patates fregides, hamburgueses, salsitxes... Això és probablement el que responen la majoria dels nens quan se'ls pregunta què els agradaria menjar amb una barbacoa.
A més de salsitxes i similars, hi ha innombrables altres delícies que també els agraden als nens! Si els més petits poden anar ajudant a preparar una tarda de barbacoa, serà molt més divertit!
En aquest article et mostrarem com triomfar, què no ha de faltar a la teva barbacoa i també et donarem idees per fer barbacoes amb nens.
Com mengem i cuinem, quins aliments ens agraden (o ens desagraden), quins hàbits adoptem més endavant quan siguem adults… tots estan significativament influenciats durant la infància.
Per tant, és encara més important involucrar els nens en l'alimentació i la preparació dels menjars com més aviat millor. La barbacoa també és un esdeveniment especial per als nens ja que no es una cosa que es faci cada dia. Hi ha molt per descobrir i molt per aprendre! Confia en el teu fill i dóna tasques simples però importants així sentiran que estan ajudant que la festa sigui tot un. Això l'ajudarà a confiar en si mateix i promou la competència nutricional, cosa que el beneficiarà més endavant a la vida:
Per això cal incloure els nens a la barbacoa!
Pelar, tallar i similars entrena la motricitat fina i la destresa. Al principi, definitivament s'ha d'usar un ganivet adequat per a nens i practicar amb aliments fàcils de tallar, com cogombres o plàtans.
Els nens coneixen diferents aliments des del principi i saben per què es poden fer servir i com es preparen.
Cuinar junts promou la independència i ajuda a introduir els nens a una dieta equilibrada de manera lúdica.
Clàssics com les salsitxes vieneses, les hamburgueses, sens dubte, els millors per als petits gourmets. En una barbacoa amb nens, es permet qualsevol cosa que es pugui preparar fàcilment, des de verdures fins a carns i peixos.
Són molt adequades les carns sense curar d'ocell, vedella, porc o xai i els peixos naturals, com els filets de pit de pollastre o els filets de gallineta. Pots preparar juntament amb els nens, divertides broquetes de colors amb carn i verdures.
Tot i això, és millor no posar productes carnis curats a la graella per a nens. A altes temperatures, el nitrit contingut a la sal de curat produeix les anomenades nitrosamines, que en grans quantitats poden ser perjudicials per a la salut.
Encara que el cos d'un adult normalment es pot defensar força bé dels contaminants, els nens són especialment sensibles a ells. Si és possible, no cuini aliments sucosos o marinats directament a la graella, sinó en una safata de graella adequada. La raó: si el suc de la carn o el greix degoten sobre les brases calentes, es forma fum, que pot contenir els anomenats hidrocarburs aromàtics policíclics (HAP). Aquests es consideren potencialment nocius.
Definitivament, heu d'eliminar l'escorça negra carbonitzada de les salsitxes i la carn, ja que aquí també es formen contaminants.
Regla número 1 en rostir a la graella amb nens:
També ha de tenir en compte els punts següents:
Quan la gana ja es nota, de vegades passen hores (o això és el que sembla) fins que per fi està llesta la primera salsitxa. Un combinat d'entrepans és ideal perquè nens i grans calmin les seves ganes de menjar fins que la barbacoa estigui a punt.
Es pot picar de tant en tant sense omplir-se gaire, cal deixar espai a l'estómac per quan arribin els plats protagonistes des de la graella!
A més dels entrepans, us suggerim que prepareu un altre tipus de snacks per als més petits. Opcions saludables per picar, els nostres favorits són: muffins de verdures amb mantega i herbes aromàtiques, rotllets de salmó i espinacs, o els wraps de coques amb crema de pèsols, blat de moro i bacallà. Són uns aperitius colorits i amb molt de sabor.
La pasta i l'amanida de patates són una part tan important d'una barbacoa com els pèsols en un guisat de pèsols.
Com a regla general, als nens els encanta tot allò que es pugui menjar amb les mans. Per descomptat, no ha de faltar la panotxa de blat de moro a la graella. El teu fill estarà feliç quan pugui fer-se càrrec del pas més important en el procés de preparació: raspallar la panotxa de blat de moro amb mantega després de rostir-la i afegir espècies al gust.
Un imprescindible absolut a cada barbacoa és, per descomptat, l'amanida de pasta i universalment popular. L'amanida de pasta amb verdures rostides, per exemple, és meravellosament senzilla. Ajuda el teu fill a posar tots els ingredients en un bol per amanides gran i barrejar-ho tot. No oblidis tastar i assaonar al teu gust!