Torrada de bacallà, alvocat i tomàquet

Torrada de bacallà, alvocat i tomàquet

Dificultat
Temps de preparació: 25 min
  • 300 g Filets de bacallà (art. 8479)
  • 6 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 2 cullerades vinagre de gerds
  • ½ culleradeta de mostassa
  • 1 culleradeta d'herbes mediterrània (art. 11016)
  • 2 polsims Sal i pebre
  • 1 polsim sucre
  • 1 ceba morada, petita
  • 3 llesques de pa
  • 50 g cansalada viada
  • 1 peça palta
  • 150 g Tomàquets de còctel, grocs i vermells
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 1 Fulla de llorer
  1. Col·loca el peix en un recipient tapat en el frigorífic per a descongelar-lo durant unes 6 hores abans de la preparació.
  2. Mescla dos terços de l'oli d'oliva en un bol petit amb el vinagre de gerds, la mostassa i les herbes fins a obtenir una vinagreta. Assaona al gust amb sal, pebre i sucre.
  3. Pelar la ceba morada, tallar-la en rodanxes fines i afegir-la a la vinagreta.
  4. Tallar per la meitat les llesques de pa, ruixar amb l'oli d'oliva restant i torrar-les en una paella gran fins que estiguin cruixents per tots dos costats. Col·locar sobre paper de cuina perquè es refredi.
  5. Tallar la cansalada viada en tires d'uns 2 cm d'ample i torrar-les en la mateixa paella fins que estiguin cruixents.
  6. Omple una cassola ampla amb aproximadament un centímetre d'aigua lleugerament salada i escalfa-la.
  7. Talla l'alvocat i lleva-li el cor i la pell. Després talla-ho de nou per la meitat en rodanxes fines. Rentar, assecar i tallar els tomàquets còctel en trossets. Agrega els tomàquets, l'alvocat i la cansalada a les cebes i mescla suaument.
  8. Condimenta l'aigua bullent amb el suc de llimona, la fulla de llorer, sal i pebre i cuina el peix a foc mitjà amb la tapa posada durant uns 4 minuts.
  9. Per a servir, distribueix l'amanida de tomàquet i alvocat sobre el pa torrat. A continuació, col·loca damunt un tros de filet de bacallà i estreny-lo amb cura perquè es vegi el sucós cor i les aletes del peix.
  10. Finalment, agrega una cullerada d'oli d'oliva al peix. Això li confereix una gran lluentor i un sabor particularment intens.