Tallarines amb espàrrecs, formatge, cansalada i ametlles

Tallarines amb espàrrecs, formatge, cansalada i ametlles

Dificultat
Sorprendràs a tots els teus comensals amb aquestes delicioses tallarines amb espàrrecs, formatge, pernil dolç i ametlles. Una recepta exquisida i saludable amb la que gaudiràs d'un plat inigualable.
  • 500 gr d’Espàrrecs verds (art. 8735)
  • 320 gr de Tallarines
  • 150 gr de formatge
  • 100 gr de cansalada a daus
  • 400 gr d’ametlles laminades torrades
  • 4 cullerades de Parmigiano Reggiano ratllat
  • 1 culleradeta de mel
  • 1 culleradeta d’All picat (art. 8771)
  • Ratlladura de 1/2 llimona
  • Julivert, farigola, oli, sal i pebre negre

Posar a escalfar una olla gran amb aigua per coure els espàrrecs i posteriorment la pasta.

Tallar la punta dels espàrrecs i reservar-les.

Quan l’aigua bulli, introduir la resta dels espàrrecs durant 8-9 minuts. Treure’ls, escórrer-los i tallar-los en trossos.

Ficar-los en el got de la batedora juntament amb el formatge, julivert, un cassó de l’aigua de la cocció i batre fins que quedi una crema (una mica líquida, no gaire espessa).

A una paella, abocar oli, l’all picat, la cansalada, la ratlladura de la llimona, la farigola i les puntes dels espàrrecs que prèviament havíem tallat i reservat.

Salpebrar, afegir la mel i coure varis minuts.

Abocar-hi la crema d’espàrrecs. Finalment afegir la pasta cuita a la paella i barrejar bé.

Servir empolsant el formatge Parmigiano Reggiano ratllat pel damunt, ametlles torrades i una mica d’oli d’oliva.