Sopa de carabassa amb pebrots vermells, xoriço i crostons de pa amb un toc de melmelada

Sopa de carabassa amb pebrots vermells, xoriço i crostons de pa amb un toc de melmelada

Dificultat
Temps de preparació: 40 min
Cerques una recepta amb molt de sabor per a la teva taula d'Halloween? Aquesta crema sorprendria al mateix Frankenstein!
  • 2 panets (art. 1882)
  • 1 quilo de carabassa en daus (art. 8783)
  • 2 grans d'all
  • 8 cullerades de ceba picada (art. 8767)
  • 150 g de pebrots en tires (art. 8579)
  • 150 g de pastanagues baby (art. 0738)
  • 200 g xoriço
  • 5 fulles llorer
  • 5 cullerades de AOVE
  • 1 cullerada de melmelada de préssec
  • 2 pessics de sal
  • 400 ml brou de verdures
  • 20 0ml nata per a cuinar
  • 1 culleradeta de pebre roig
  • 1 polsim pebre
  1. Treu els panets del congelador aproximadament una hora abans de cuinar-los i deixa'ls descongelar.
  2. Prescalfa el forn a 200 °C. Mentrestant, talla el gra d'all en 4 trossos.
  3. Barreja la carabassa, l'all, la ceba, el pebrot i la pastanaga i posa'l tot en una safata per a enfornar amb paper de forn. Rosteix-ho tot durant 20 minuts.
  4. Escalfa una paella gran, tall el xoriço en rodanxes primes i torra'l fins que estigui cruixent. Després col·loca-ho sobre paper de cuina perquè escorri.
  5. Tala els panets en talla- daus d'aproximadament 1 cm. Escalfa una altra paella amb oli d'oliva i fregeix les talla-daus de pa fins que estiguin daurats. Afegeix la melmelada de préssec als crostons tot just abans de retirar-los per a donar-los el toc de sabor. Assaona amb sal i col·loca sobre paper de cuina perquè escorrin.
  6. Retira les verdures del forn i afegeix-les a un cassó amb el brou, la nata i el pebre roig. Porta-ho a ebullició, cuinant a foc mitjà durant 10 minuts. Transcorregut el temps fes puré amb totes les verdures i assaona amb sal i pebre.
  7. Per a servir, posa la sopa en bols i afegeix les llesques de xoriço cruixent i els crostons.