No tens productes al teu carretó
Els greixos són fonamentals per a una alimentació equilibrada, ja que intervenen en processos relacionats amb el creixement, l'equilibri i el desenvolupament del nostre cos.
El greix és un macronutrient essencial per al nostre organisme, segons experts en alimentació, ja que ens donen aquesta aportació d'energia per poder superar el nostre dia a dia.
En una alimentació saludable hem de consumir entre un 25-30% diàriament. L'eliminació de la nostra alimentació pot ocasionar problemes metabòlics. Així mateix, és important saber diferenciar els greixos de bona qualitat dels que no són bons per a la nostra salut.
Greixos insaturats: Es coneixen com a greixos bons perquè aporten beneficis extra a l'organisme. Per exemple, pugen el colesterol bo (HDL) i ajuden a baixar el dolent.
Greixos saturats: També es coneixen com a àcids grassos saturats (AGS). Es troben a gairebé tots els aliments d'origen animal com les carns vermelles, embotits, la llet i derivats lactis. Encara que alguns vegetals com l'oli de palmell o de coco també en contenen.
Greixos trans: El greix trans és un tipus de greix alimentari. De totes les existents podem dir que el greix trans és el pitjor per a la salut. Consumir massa greix trans en la seva alimentació incrementa el risc de patir malalties cardíaques i altres patiments de salut.
Per tant, podem dir SI als greixos sempre que sapiguem quins són els que reporten beneficis per a la nostra salut, es consumeixin moderadament i tinguem present sempre que una alimentació equilibrada és la base d'una vida saludable.