No tens productes al teu carretó
No podem deixar enrere un dels aliments per excel·lència per a aquestes dates: el bacallà. Podem trobar-lo en una infinitat de receptes, des de les tradicionals fins que deixem volar la nostra imaginació creant elaboracions molt originals.
Et presentem una recepta realment original però amb la base tradicional. T'atreveixes a provar-la?
Ingredients:
Preparació:
Comencem la nostra recepta introduint en una paella el sucre i el remenem fins que comenci a bullir. En aquest moment, aboquem el tomàquet i ho anem remenant a foc mitjà fins que es redueixi tota l'aigua i quedi caramel·litzat.
Per altra banda, preescalfem el forn a 180ºC, untem oli en una safata apta per a forn i col·loquem les ventresques. Les cuinem durant 15-20 minuts i reservem.
Per preparar la salsa, en una paella amb una mica d'oli, ofeguem la ceba tendra molt picada, afegim el formatge i deixem que es fongui. Quan hagi fos afegim la nata i esperem que s'espesseixi lleugerament.
Emplatem col·locant un fons de tomàquet caramel·litzat, el bacallà, i el cobrim amb la crema de formatge Cheddar. Acabem decorant el nostre plat amb el cibulet picadet.
També et deixem aquesta altra recepta, una mica més tradicional, però igualment deliciosa!
Ingredients:
Preparació:
Escalfem en una paella antiadherent una mica d'oli. Enfarinem els filets i els marquem pels dos costats durant dos minuts. A continuació, escorrem en paper de cuina i els col·loquem en una safata per a forn.
A la mateixa paella, fregim un grapat d'all picat i just abans que comenci a daurar tirem el pebre vermell i el fregim. Seguidament aboquem el vi perquè el pebre vermell no es cremi i deixem reduir fins a evaporar l'alcohol uns 2-3 minuts. aproximadament.
Preescalfem el forn a 200ºC i mentrestant, preparem en un morter una picada amb el julivert, la dent d'all sobrant i una mica d'oli. Quan estigui ben picat, ho bolquem sobre els filets i col·loquem la safata al forn a mitja alçada durant uns 10 minuts i després… A servir!
Sempre ve de gust un bon plat de cullera calentet, oi? Doncs és un dels plats que més es cuinen aquests dies! Pots fer-los de cigrons i espinacs (conegut com a potatge de vigília) o fins i tot afegir-hi algun altre ingredient que faci de la teva elaboració una cosa realment especial.
No ens deixaríem enrere la part més important de qualsevol menú… les postres! Com a guanyador absolut en aquestes dates… hem de parlar de les llesques. Què podem dir? No hi ha cap altre aliment amb més seny d'identitat de Setmana Santa que aquest: torrijas i postres és sinònim de felicitat. Encara que es poden menjar en qualsevol època de l'any, és ara quan cobren més importància robant protagonisme a altres elements de la taula. Ja saps què diuen… deixa lloc per a les postres! Des de bofrost* te les portem directament a casa, perquè puguis assaborir una de les receptes més tradicionals que hi ha. Si vols conèixer la recepta de les llesques, et deixem unes pinzellades: elaborades a base de pa en llet, ou, sucre i canyella… Delicioses!