Salmorejo de tomàquet rostit amb poma i tonyina en conserva

Salmorejo de tomàquet rostit amb poma i tonyina en conserva

Dificultat
Temps de preparació: 15 min

Productes relacionats

El teu salmorejo més innovador
  • 400 g de tomàquet trossejat (art. 8666) 

  • 100 g de Filets de tonyina AO (art 15639)  

  • 1 u de pebrot del piquillo fumat  

  • 150 g de pa de telera  

  • 75 g d'AOVE  

  • Un pessic de sal  

  • Un pessic de pebre  

  • 50 g de mantega  

  • ½ peça de poma

  1. Posa en una safata de forn amb paper vegetal el tomàquet tallat a trossos, dóna-li el toc de sal, pebre i una mica d'AOVE. Forneja a 200 graus durant 8 minuts. Quan acabi deixa-ho refredar.

  2.  En un got barreja els ingredients següents: el pa a trossos, el tomàquet enfornat, un parell de culleres de l'oli de la tonyina en conserva, la resta de l'AOVE i el pebrot del piquillo. A més, afegeix de nou una mica de sal i pebre. 

  3.  Tritura-ho tot fins aconseguir una textura de crema i reserva en fred. 

  4.  Pela i talla la poma a grills. Posa'ls en un plat i per sobre col·loca la mantega repartida. Tapa'l amb film i fica el plat amb la poma al microones durant 1-2 minuts. Passat el temps, deixa-ho refredar. 

  5.  En un bol posa el salmorejo de base i decora amb les lasques de la nostra tonyina en conserva i la poma rostida que hem preparat.