Rodó de vedella amb bolets i avellanes

Rodó de vedella amb bolets i avellanes

Dificultat
Gaudeix d'aquesta deliciosa recepta per a sorprendre els teus convidats en els sopars de Nadal.
  • 1,2 kg de rodó de vedella tallat en llibre
  • 500 gr de Remenat de bolets (art. 5730)
  • 500 ml de brou de verdures
  • 150 ml de vi negre per cuinar
  • 80 gr de cansalada a tires
  • 50 gr de formatge
  • 30 gr d'avellanes

  • All picat (art. 8771)
  • 2 culleradetas de mel
  • 1 nou de mantega
  • Julivert, farigola, llorer, oli, sal i pebre negra

Posar una mica d’oli a una paella, afegir-hi l’all picat, farigola i el remenat de bolets (congelat), salpebrar i coure 7 minuts a foc alt i reservar.

Introduir a la picadora les avellanes amb el formatge i julivert, triturar-ho tot. Afegir aquesta barreja als bolets.

Salpebrar la carn i untar amb mel per tots dos costats. Estendre-la i afegir a l’interior els trossets de cansalada i una part de la barreja de bolets. Tancar la carn envoltant el farciment, lligar-ho amb cordill per cuinar i ficar-hi algunes fulles de llorer entre mitjanes.

Preescalfar el forn a 200º.

Posar a escalfar una paella amb oli, mantega, all picat, dues o tres fulles de llorer i una mica de farigola. Segellar el rodó de vedella per tots dos costats (a foc alt). Afegir-hi el vi negre, quan s’evapori abocar dos cassons de brou de verdures i quan comenci a bullir posar al forn.

Després de 15 minuts baixar la temperatura del forn a 180º. Anar girant la carn i banyar-la amb el seu propi suc. Coure durant 1 hora i 15 minuts aprox. Treure-ho del forn i reservar. Batre el suc que ha produït, posar a reduir a una paella i afegir-hi la resta de la barreja de bolets que havíem reservat.

Tallar-ho a rodanxes i servir tot cobert amb la salsa. Empolsar amb julivert picat al gust.