Pastís de figues amb gelat de Vainilla & Macadàmia

Pastís de figues amb gelat de Vainilla & Macadàmia

Dificultat
Temps de preparació: 40 min
¡Atrévete a hacer esta original tarta de higos!

•          2 Croissants francesos de mantega (art. 0918)

•          4 figues

•          50 cl de vi de Porto

•          1 culleradeta de canyella

•          1 culleradeta de clau mòlt

•          1 culleradeta de beina de vainilla

•          30 g de mantega

•          100 g de sucre

•          4 cullerades de farina

•          2 cullerades de sucre morè

•          100 ml d'aigua

•          20 g de cacau en pols 

•          50 g de xocolata negra picada

•          Flors de lavanda comestibles per a decoració

•          4 boles de gelat de Vainilla & Macadàmia 

Descongelem els croissants.

Rentem les figues i les tallem a rodanxes d'aproximadament 5 mm i les marinem amb el vi de Porto, canyella, clau i vainilla.
Untem amb mantega el motlle de pastís (Ø 20 cm) i empolsem el sucre de manera uniforme. Distribuïm la mescla que hem fet amb les figues en el motlle i escalfem el forn a 200ºC (part superior).
Sobre una superfície enfarinada, despleguem els croissants i amb un corró els aplanem. Hem d'aconseguir una massa d'aproximadament 5-7 mm. Cobrim els motlles pressionant lleugerament i ho enfornem durant 20 min.
Mentrestant, bullim aigua amb el sucre morè i el cacau en pols, fins a aconseguir una crema de cobertura uniforme.
Esquitxem els pastissos amb la cobertura i decorem amb flors de lavanda. Afegim unes boles de gelat de Vainilla & Macadàmia com a presentació final.