Pastís Alaska

Pastís Alaska

Dificultat
Temps de preparació: 60 min

Productes relacionats

Unes postres amb les quals delectar a qualsevol paladar, t'atreveixes amb aquest Pastís?

Ingredients per a la merenga:
5 clares d'ou fresques o pasteuritzades (uns 160 g aprox.)
200 g de sucre
¼ culleradeta de sal

Ingredients per al bescuit:
210 g d'ous (els rovells que sobren de la merenga més 1 ou sencer)
105 g de sucre blanc
80 g de farina de blat d'ús comú
25 g de cacau pur en pols
¼ culleradeta de sal

Per al farciment:
300 g de gelat de xocolata (art. 11071)
300 g de gelat de nous (art. 11073)
300 g de gelat de torró de Xixona (art. 8047)

Per a la merenga:

  1. Col·loca en un bol les clares d'ou i el sucre. Amb unes varetes elèctriques comença a muntar tots dos ingredients fins a aconseguir una textura uniforme. Juga amb la velocitat fins a obtenir una consistència ferma i un aspecte brillant.

Per al bescuit:

  1. Preescalfa el forn a 180ºC. Mentrestant, col·loca paper per a enfornar en el motlle. Per a evitar que el bescuit s'enganxi, humiteja el paper en aigua tèbia prèviament.
  2. En un bol barreja els ingredients secs: farina, cacau i sal. Reserva.
  3. En un altre bol afegeix els ous, el sucre i comença a batre amb les varetes, si pot ser utilitza'n unes d'elèctriques. Continua fins a aconseguir que la mescla quedi sense grumolls.
  4. Seguidament, afegeix els ingredients secs que havies reservat i torna a barrejar.
  5. Aboca la mescla sobre el motlle. Per a evitar les bombolles d'aire que hagin pogut aparèixer dona uns suaus cops sobre la superfície. Enforna durant 30-35 minuts. Per a saber si el bescuit està llest pots inserir una broqueta en el centre i revisar que surti neta.
  6. Una vegada passat el temps d'enfornat retira el bescuit del forn i deixa refredar en el motlle durant 10 minuts.
  7. Talla el bescuit transversalment en 2/3 planxes.

Per al muntatge del Pastís Alaska:

  1. Treu els gelats del congelador i deixa'l uns minuts a temperatura ambient.
  2. Estén la mel amb una cullera sobre cada làmina de bescuit i afegeix els gelats al gust.
  3. Introdueix el pastís en el congelador durant 4 hores aproximadament.
  4. Passat el temps, afegeix-hi la merenga.

Per a la decoració del Pastís:

  1. Cobreix el pastís amb la merenga amb ajuda d'una espàtula corbada o d'una cullera procurant afegir una major proporció sobre la part superior.
  2. Amb un bufador de cuina fon la merenga col·locant-la a uns 6-8 cm del pastís fins a aconseguir el to desitjat.
  3. Finalment, col·loca de nou el Pastís Alaska al congelador durant uns 15 minuts per a aconseguir que quedi ferm.