No tens productes al teu carretó
Nius cruixents
Deixeu descongelar la pasta fil·lo unes dues hores. Bateu l’alvocat descongelat amb la ceba, el tomàquet i el suc de llima. Cobriu la salsa amb la pel·lícula i manteniu-la a la nevera.
Prepareu tasses petites sense ansa, bols rodons, paper per a enfornar i una màquina de pasta amb el corró per a fer tallarines primes.
Escalfeu el forn a 200°. Col·loqueu els motlles o les tasses cap per avall sobre la safata per a enfornar i recobriu-los amb paper per a forn.
Agafeu un full de massa i passeu-lo per la màquina amb l’ou batut fent-lo servir com a adhesiu. Enrotlleu el full al voltant dels motlles i enfileu-hi al mig alguns brots i les branquetes de farigola. Passeu un altre full de massa i continueu fins que cobriu completament el motlle, pinzelleu-ho amb l’ou i enforneu-ho durant 10 minuts.
Al gust, aromatitzeu els nius amb les espècies. Traieu-los del forn i deixeu-los refredar. Coeu en aigua bullent els espàrrecs durant 8 minuts, talleu-los a trossos i bateu-los. Salpebreu-los al gust. Coeu els ous de guatlla en aigua amb una mica de sal durant 5 minuts.
Traieu els nius dels motlles, farciu-los amb la salsa i afegiu-hi els ous acabats de pelar.
També els podeu fer dolços afegint sucre després de pinzellar-los amb ou i ametlla picada i farcint-los amb ous de xocolata.