No tens productes al teu carretó
Què ha estat això? Un dolor punxant darrere del front després d'un mos massa gran. La majoria de nosaltres hem conegut aquesta incòmoda sensació des de ben petits. La resposta més escoltada: el cervell entra en estat de congelació. Se'ns congela el cervell?
La resposta és simple: no, si més no en el sentit literal. El cervell no corre el risc de congelar-se per menjar gelats. Els metges no anomenen al fenomen una congelació del cervell, sinó simplement un mal de cap fred. La seva explicació: els nervis sensibles al paladar registren fred i el cervell contrau els vasos sanguinis per protegir-se'n. És incòmode però inofensiu. Per tant, el consell mèdicament correcte és: pren gelats i gaudeix-los amb calma perquè no es refredin massa a la boca. Així podràs delectar-te durant més temps 😉.
La forma natural del gelat és una bola. O no?
És clar que no! Només hem de mirar el país veí, el rei d'aquesta delícia per esbrinar-ho. A Itàlia, la terra per excel·lència del gelat, les boles com a tal són completament desconegudes. Aquí no es fa servir una cullera rodona, sinó una espàtula amb què s'escampa el gelat de vainilla, de xocolata o del que triïs sobre el gofre o a la terrina.
No hi ha res millor que un gelat de xocolata fresqueta en un calorós dia d'estiu. es menja més al sud que al nord? Per res! Els països que estan més al sud, com Itàlia, Espanya o Portugal no lideren les estadístiques a menjar-los.
A Europa, el rànquing seria: Estònia (12,5 kg/persona), Bèlgica (11,5 kg/persona) i Lituània (8,8 kg/persona). Com a comparativa: a Itàlia només es consumeixen 8,4 kg per persona a l'any. sigui a l'hemisferi nord o sud!. Aquesta és la prova definitiva que el gelat sap bé amb qualsevol temperatura, sigui a l'hemisferi nord o sud!
Un altre dels mites que coneixem de la nostra infància: després de menjar gelat, no has de beure aigua, especialment aigua freda amb gas! Si no, els dolors d'estómac seran inevitables.
Podríem dir que no és veritat: els experts confirmen que el gelat i l'aigua són completament inofensius junts. Aquest rumor probablement s'origina en una època en què l'aigua potable no era tan qualitat com l'és avui. Per tant, la norma era que els aliments congelats i laigua congestionen el sistema digestiu. Avui, per descomptat, l'aigua potable és un dels aliments més segurs i més controlats. I el gelat tampoc no és un problema per a la digestió, ja que es fon a la boca i ràpidament s'adapta a la temperatura corporal quan arriba a l'estómac.
A més de moltes mitges veritats i mites, afortunadament podem almenys confirmar-ne un. Sempre està, en nens i adults: els gelats i els sorbets amb fruita seguiran sent una de les postres més refrescants del món. Vols confirmar aquest mite tu mateix? Aleshores, fes una ullada més de prop als nostres companys de l'estiu 😉
Diverteix-te mentre els assaboreixes!