Medallons de llom de xai amb cuscús en vinagreta de maduixa i menta

Medallons de llom de xai amb cuscús en vinagreta de maduixa i menta

Dificultat
Temps de preparació: 40 min
¡Una receta oriental para chuparse los dedos!
  • 8 uni. de medallons de llom de xai
  • 200g de maduixes trossejades
  • 100g de Pèsols molt fins (art. 8543)
  • 200g de Coliflor (art. 8739)
  • 200g de faves
  • 100g de Verdura per a sopa (art. 0776)
  • 2 cullerades de Ceba picada (art. 8767)
  • 1 cullerada de Julivert (art. 11012)
  • 120 g de cuscús
  • 4 branquetes de menta
  • 2 llimes
  • 1 xili petit
  • 100 ml d’oli d’oliva
  • Sal i pebre al gust

Retirem les llavors del xili i el tallem a daus.

Escaldem breument la verdura (pèsols, faves i coliflor) en aigua amb sal i tot seguit ho refredem amb aigua.

Daurem la ceba, l’all, la verdura per a sopa i el xili amb 3 cullerades d’oli d’oliva, hi afegim 500 ml de l’aigua d’escaldar i ho bullim uns minuts. Després ho aboquem sobre el cuscús i deixem que s’hidrati aprox. 15-20 minuts. Remenem de tant en tant i hi afegim un pessic de sal.

Netegem i tallem les maduixes. Apartem algunes maduixes i una mica de menta per decorar. Acte seguit, ho triturem amb la resta de fulles de menta, el suc de les llimes, l’oli d’oliva i una mica de sal.

Pelem les faves, trossegem la coliflor en trossets petits, afegim tota la verdura amb l’amaniment i el julivert al cuscús i ho barregem amb compte.

Preparem el xai a la graella o a la paella i el servim amb el cuscús.