Bistec a la brasa amb panotxes de blat de moro a la barbacoa

Bistec a la brasa amb panotxes de blat de moro a la barbacoa

Dificultat
Temps de preparació: 30 min
Recepta de restaurant directament a casa!
  • 2 peces de Bistec boví d’Amèrica del Sud 
  • 2 panotxes de blat de moro partides per la meitat
  • 2 unitats de Panets (art. 1882)
  • 50g de Ceba picada (art. 8767)
  • ½ culleradeta d’All picat (art. 8771)
  • 200g de tomàquet tamisat
  • 1 culleradeta de tomàquet concentrat 
  • ½ culleradeta de mostassa  150g de mel
  • Mantega d’herbes aromàtiques Pebre de Caiena, sal, pebre mòlt, llorer, pebre vermell, clau d’espècia

Un dia abans: descongelem la carn a la nevera. Escaldem breument el blat de moro i l’escorrem. Escalfem i caramel·litzem en una altra olla la mel, la ceba, l’all, el tomàquet concentrat, un pessic de caiena, ¼ de full de llorer, 2 claus d’espècia, 1 culleradeta rasa de pebrot vermell i un pessic de sal. Tot seguit, hi afegim 200 ml d’aigua, els tomàquets tamisats i la mostassa. Ho cuinem a foc lent. Marinem el blat de moro amb aquesta salsa i ho conservem a la nevera.

Descongelem els panets i els tallem a llesques uniformes. Els untem generosament amb mantega d’herbes aromàtiques.

Assequem la carn i la temperem sobre un plat net. El mateix amb les panotxes de blat de moro, conservant-ne el marinat. Evitem el contacte de la carn crua amb la resta d’aliments.

Coem les panotxes a la graella untant-les contínuament amb el marinat per tenir una capa caramel·litzada. Als 10 minuts, torrem el pa a la brasa. Posem les panotxes a la cantonada més allunyada de la graella. Marquem la carn directament sobre el foc breument. Acabem de fer-la més allunyada del foc i salpebrem. L’emplatem juntament amb les teves verdures bofrost* preferides.