No tens productes al teu carretó
Guisat mar i muntanya de sépia amb xoriço i patates
Tallem a la brunesa la ceba, pebrot, tomàquet.
Tirem l'oli en una olla. A foc mitjà, sense que se'ns cremi, daurem l'all, i després el xoriço esmicolat. Si t'agrada un lleuger toc picant tira mig bitxo, o bé sencer. Tirem la resta de les verdures i ho escalfem 5 minuts amb mitja culleradeta de sal.
Mentrestant trossegem la sípia a trossos d'uns 3×3 cm. Pelem les dues patates.
Pugem el foc, afegim la sípia i la saltem juntament amb les verdures.
Tornem a baixar el foc i tirem mitja culleradeta de pebre vermell, i mitja més de sucre i removem. Ara partim les patates a trossos petites i les barregem amb la resta, i removem perquè tot s'impregni de color i de sabor.
Cobrim amb el brou de peix (també es pot fer amb aigua), mitja culleradeta de sal, i la fulla de llorer i deixem coure a foc mitjà durant 18 minuts.
Provem, rectifiquem de sal si fos necessari i servim amb julivert picat per damunt.