Guisat mar i muntanya de sépia amb xoriço i patates

Guisat mar i muntanya de sépia amb xoriço i patates

Dificultat
¡Descubre la receta ganadora de la portada de nuestro catálogo!
  • 6 sípies netes bofrost* (600 g) (art. 8582)        
  • 50 g de xoriço picant   
  • 250 ml de brou de peix            
  • 2 patates mitjanes       
  • 1 ceba tendra o ceba    
  • 1/2 pebrot verd           
  • 1 tomàquet gran madur o 4 cullerades de polpa de tomàquet  
  • 1 culleradeta d’all picat (art. 8771)       
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell         
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge
  • 1 fulla de llorer           
  • 1 culleradeta de Julivert (art. 11012)    
  • 1 culleradeta de sal     
  • 1 culleradeta de sucre morè o panela  
  • Opcional: 1 bitxo

Tallem a la brunesa la ceba, pebrot, tomàquet. 

Tirem l'oli en una olla. A foc mitjà, sense que se'ns cremi, daurem l'all, i després el xoriço esmicolat. Si t'agrada un lleuger toc picant tira mig bitxo, o bé sencer. Tirem la resta de les verdures i ho escalfem 5 minuts amb mitja culleradeta de sal.

Mentrestant trossegem la sípia a trossos d'uns 3×3 cm. Pelem les dues patates.

Pugem el foc, afegim la sípia i la saltem juntament amb les verdures.

Tornem a baixar el foc i tirem mitja culleradeta de pebre vermell, i mitja més de sucre i removem. Ara partim les patates a trossos petites i les barregem amb la resta, i removem perquè tot s'impregni de color i de sabor.

Cobrim amb el brou de peix (també es pot fer amb aigua), mitja culleradeta de sal, i la fulla de llorer i deixem coure a foc mitjà durant 18 minuts.

Provem, rectifiquem de sal si fos necessari i servim amb julivert picat per damunt.