Flascons de coliflor

Flascons de coliflor

Dificultat
Temps de preparació: 40 min
¡Disfruta una divertida receta de coliflor que no dejará indiferente a nadie!
  • 500 g de Coliflor (Art. 8739)
  • 2 culleradesd’All picat (Art. 8771)
  • 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
  • 20 g de mantega
  • 1 cullerada de farina
  • 160 ml de llet
  • 60 ml de nata per a cuinar
  • 50 g de mozzarella
  • 40 g de parmesà
  • Estragó
  • Nou moscada
  • Sal i pebre

 

Ingredientes para los frascos:

  • 150 g de mantega
  • 160 ml d’aigua
  • 375 g de farina
  • Mitja culleradeta de sal fina

Preescalfeu el forn a 200°. En una font per a enfornar, fiqueu la coliflor, l’all picat, l’estragó, l’oli, la sal i el pebre. Salpimentar. Daurar al forn durant 15 minuts.

Per a la beixamel: foneu la mantega en una petita cassola a foc mitjà i afegiu-hi la farina fins que es formi una salsa uniforme. A poc a poc, barrejar amb llet i nata durant 3-4 minuts fins que s’espesseixi. Retireu-la del foc, afegiu-hi la mozzarella, el parmesà, la nou moscada, la sal i el pebre. Deixeu-la a banda i manteniu-la calenta.

Per a la massa: poseu la mantega i l’aigua en una cassola mitjana a foc fort i porteu-la a ebullició. Retireu-la del foc, afegiu-hi la farina i la sal i barregeu-ho fins que formeu una massa uniforme. Pastar sobre una superfície lleugerament enfarinada fins que quedi llisa i elàstica. Dividiu-la en quatre y i col·locar-los entre dues fulles de paper per a enfornar amb 3 mm de grossor.

Fent servir una placa rodona de 20 cm com a guia, retallar quatre cercles i modelar fins a aconseguir la forma d’un flascó.

Retallar quatre tapes de 3 mm de grossor amb la massa restant.Aboqueu la meitat de la salsa beixamel sobre la base de cada flascó, farciu-lo amb la coliflor i afegiu-hi la beixamel restant.

Pinzelleu la vora de la massa amb l’ou i pressioneu les tapes talleu-les amb un ganivet i pinzelleu-les amb l’ou. Col•loqueu els flascons sobre una font i deixeu-los coure durant 25-30 minuts.