No tens productes al teu carretó
Hi ha molts mites sobre les postres més refrescants del món, el gelat, els quals volem desmuntar en les següents línies.
Què va ser això? Aquest dolor punxant darrere del front després d'un mos massa gran de gelat. La majoria de nosaltres hem conegut aquest sentiment incòmode des d'una edat primerenca. Una explicació comuna: el cervell entra en estat de congelació. Què passa amb la congelació del cervell? La resposta és simple: res, almenys no en sentit literal, ja que el cervell no corre el risc de congelar-se pel consum de gelat. Els metges no anomenen al fenomen una congelació del cervell, sinó simplement un mal de cap fred. La seva explicació: els nervis sensibles al paladar registren fred i el cervell contrau els vasos sanguinis per protegir-se del fred. Això és incòmode, però completament inofensiu. Per tant, el consell mèdicament correcte és: gaudeix-lo lentament perquè no es refredi massa a la boca. Això també té lavantatge que pot gaudir del seu gelat durant més temps.
La forma natural del gelat és una bola? És clar que no! Només hem de mirar a la terra del gelat cremós i ens ensenyaran millor. A Itàlia, la terra del gran art del gelat, la bola de gel com a tal és completament desconeguda. Aquí no es fa servir una cullera rodona, sinó una espàtula amb què s'escampa el gelat al gofre o tassa.
No hi ha res millor que un gelat refrescant en un calorós dia d'estiu. Aleshores, podria pensar que es menja més gelat al sud que al nord. Tot i això, no només al sud es consumeix gelats, ja que per exemple Madrid i Barcelona es troben entre els llocs que més es consumeixen aquestes delicioses postres.
Vols refrescar-te ara? Per què no proves alguns dels nostres gelats?
Un mite del gelat que encara coneixem de la nostra infància és que després de menjar gelat, no has de beure aigua, especialment aigua freda!, ja que els mals d'estómac són inevitables. Podem fer el vistiplau: els experts confirmen que el gel i l'aigua són completament inofensius junts. Aquest rumor probablement s'origina en una època en què l'aigua potable no era tan qualitat com ho és avui. Per tant, la regla era que els aliments congelats i l'aigua aclaparaven el sistema digestiu. Avui, és clar, l'aigua potable és un dels aliments més segurs i més estrictament controlats. I el gelat tampoc no és un problema per a la digestió, ja que es fon a la boca i ràpidament assumeix la temperatura corporal quan arriba a l'estómac.
A més de moltes mitges veritats i mites, afortunadament podem almenys confirmar oficialment un rumor. Persisteix, en nens i adults: els gelats cremosos i els sorbets afruitats són probablement les postres més refrescants del món. T'agradaria rastrejar aquest mite tu mateix? Aleshores, fes una ullada més de prop a les nostres especialitats de gelat de bofrost* aquest estiu.
Et desitgem molta diversió mentre gaudeixes!