Els nostres racons: el peix

Per què hem de consumir peix?

Segons recomanen experts en alimentació, el consum de peix ha de ser almenys tres vegades per setmana, ja que és un dels aliments d'origen animal més nutritiu, però per què hem de menjar peix? Us deixem 10 tips que confirmen la importància de què parlem:

  1. Fàcil de digerir.
  2. Apte per a tots els públics per ser un aliment molt nutritiu.
  3. Cuida la línia, pel contingut relativament baix en calories.
  4. Ajuden al creixement i desenvolupament físic i intel·lectual, perquè contenen els principals nutrients que hi estan implicats: proteïnes, àcids grassos omega-3, calci, ferro, zinc, iode, vitamines del grup B, vitamines A, D i E.
  5. Varietat, es poden provar infinites espècies i triar les que més agradin.
  6. El greix contingut als peixos blaus protegeix el cor i el sistema circulatori.
  7. Prevenció de malalties: trastorns articulars, ossis, goll...
  8. Al peix es troben tots els nutrients implicats en el creixement i desenvolupament: proteïnes, àcids grassos omega-3, calci, ferro, zinc, iode, vitamines del grup B, vitamines A, D i E.
  9. Múltiples receptes: planxa, forn, papillota, fregit, vapor, microones, en amanida...
  10. El consum de peix pot allargar la vida. Les persones que consumeixen molt de peix tenen més esperança de vida.

El peix congelat, sí o no?

En la situació de confinament en què ens trobem ara mateix que ens portin el peix a casa és la nostra salvació, i si com és en el nostre cas el peix està congelat molt millor, perquè podrem consumir-lo quan vulguem i tindrem més oportunitats de degustar plats deliciosos i saludables sense haver de sortir de casa.

La congelació, segons especialistes en nutrició, és una gran aliada de la cuina ja que la comoditat de poder comptar amb peix en qualsevol moment ens permet incloure'l a la nostra dieta diària. Així mateix, la congelació manté el valor nutricional del peix i evita el creixement i el desenvolupament de bacteris, sempre que no es trenqui la cadena de fred.

D'aquesta manera, es conserva tant l'alt valor biològic de les proteïnes com la quantitat d'àcids grassos insaturats, entre els quals hi ha l'omega-3, les vitamines i els minerals.

Per tant, què millor que consumir peix en aquesta època en què l'alimentació saludable obté més importància i en què l'accés a centres de consum estan reduïts. Així mateix, amb la congelació dels nostres aliments assegurem que arriben a la llar de cadascun dels nostres clients en perfectes condicions i lliures de qualsevol contaminació.


Tenim una àmplia varietat de peix amb la qual podràs gaudir del peix com a acabat de treure del mar i sempre a casa.