Coques de pèssols amb alvocat, ou escalfat i salmó

Coques de pèssols amb alvocat, ou escalfat i salmó

Dificultat
Temps de preparació: 20 min

Productes relacionats

¡Un desayuno o una cena perfecta!
  • 150 g de Salmó Noruec fumat (art. 0544)
  • 400 g de Pèsols molt fins (art. 8543)
  • 2 cebes tendres
  • 40 ml llet
  • 6 ous
  • 40 g farina d’espelta integral
  • Sal pebre
  • 1 culleradeta de nou moscada 1 cullerada d’oli d’oliva
  • 2 alvocats
  • 1 llimona
  • 2 cullerades d’herbes Mediterrània (art. 11016)
  • 15 g de Cibulet (art. 11013)

Descongelem el salmó fumat a la nevera durant la nit anterior.

Cuinem a foc lent els pèsols en aigua amb sal durant 5 minuts. Mentrestant, tallem les cebes tendres a rodanxes.

Fem un puré amb els pèsols, les cebes tendres, la llet, dos ous, la farina d’espelta, sal, pebre i la nou moscada.

Escalfem l’oli en una paella i hi afegim 4 cullerades grans de massa cuinant-les a foc mitjà durant aproximadament 4 minuts per cada costat. Fem el mateix amb la resta de la massa.

Mentrestant, separem la carn de l’alvocat de la pell i l’aixafem finament amb una forquilla. Ratllem la pela de la llimona i espremem el seu suc. Agreguem la meitat del suc, la pela i les herbes i barregem tot bé. Condimentem amb sal i pebre.

A continuació posem a bullir aigua salada i vinagre. Obrim els ous individualment en una tassa i amb l’ajuda d’una cullera, els agreguem acuradament a l’aigua de manera gradual perquè no s’enganxin. Cuinem els ous en aigua bullint durant 4 minuts.

Piquem les cebes tendres. Servim dues coques en un plat i untem amb l’alvocat. Decorem amb un ou escalfat i una rodanxa de salmó fumat. Finalment empolsem ceba tendra picada pel damunt.