Bunyols amb sucre i mermelada de fruites del bosc

Bunyols amb sucre i mermelada de fruites del bosc

Dificultat
Deliciosa recepta amb exquisides bunyols amb sucre i mermelada de fruites del bosc.

Per a la melmelada de fruites del bosc

  • 250 g de fruites del bosc ja descongelats
  • 125 g de sucre
  • Les llavors d’una beina de vainilla
  • Suc de ½ llimona

Per als bunyols

  • 2 Masses de pasta de full (art. 15853)
  • Sucre
  • Oli

Introduir la massa de pasta de full (encara congelada) en un bol, cobrir amb paper de film i deixar descongelar a temperatura ambient durant 5-6 hores.

Abocar les fruites del bosc en un cassó, afegir el sucre, les llavors de vainilla, el suc de llimona i cuinar a foc mig.

Quan comenci a bullir, baixar el foc i deixar coure durant 20 minuts. Barrejar-ho tot amb un batedor de varetes i deixar-ho refredar en un pot de vidre.

Agafar la massa de pasta fullada, estirar-la i formar petites boletes amb les mans untades d’oli per evitar que se’ns enganxi als dits. Deixar reposar dins d’un plat durant 20 minuts.

Escalfar oli abundant en una paella, i quan sigui molt calent posar-hi les boletes de massa i daurar volta i volta. Treure-les i posar-les sobre un plat amb sucre, arrebossant-les bé quan encara siguin calentes.

Servir els bunyols tant calents com tebis amb la melmelada de fruites del bosc.

Nota: la melmelada de fruites del bosc es pot conservar a la nevera en un pot de vidre, per utilitzar qualsevol altre dia.