No tens productes al teu carretó
Bunyols amb sucre i mermelada de fruites del bosc
Per a la melmelada de fruites del bosc
Per als bunyols
Introduir la massa de pasta de full (encara congelada) en un bol, cobrir amb paper de film i deixar descongelar a temperatura ambient durant 5-6 hores.
Abocar les fruites del bosc en un cassó, afegir el sucre, les llavors de vainilla, el suc de llimona i cuinar a foc mig.
Quan comenci a bullir, baixar el foc i deixar coure durant 20 minuts. Barrejar-ho tot amb un batedor de varetes i deixar-ho refredar en un pot de vidre.
Agafar la massa de pasta fullada, estirar-la i formar petites boletes amb les mans untades d’oli per evitar que se’ns enganxi als dits. Deixar reposar dins d’un plat durant 20 minuts.
Escalfar oli abundant en una paella, i quan sigui molt calent posar-hi les boletes de massa i daurar volta i volta. Treure-les i posar-les sobre un plat amb sucre, arrebossant-les bé quan encara siguin calentes.
Servir els bunyols tant calents com tebis amb la melmelada de fruites del bosc.
Nota: la melmelada de fruites del bosc es pot conservar a la nevera en un pot de vidre, per utilitzar qualsevol altre dia.