Viure sense gluten, #27M, Dia Nacional del Celíac

La FACE (Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya) i les 17 associacions que la formen han marcat als seus calendaris el proper 27 de maig, dia en què se celebrarà el Dia Nacional del Celíac, amb un objectiu molt clar: lluitar pels drets del col·lectiu de persones celíaques.

 

Des de bofrost* volem recolzar també als celíacs i treballar per la seva alimentació.

Què és la celiaquia?

Fent un repàs breu, la FACE ens informa que ser celíac és una afectació sistèmica inmunomediata, provocada pel gluten i prolàmines relacionades, en individus genèticament susceptibles, i es caracteritza per la presència d'una combinació variable de: manifestacions clíniques depenents del gluten, anticossos específics de EC, haplotips HLA DQ2 o DQ8 i enteropatia.


L'avantatge i alhora l'inconvenient de la celiaquia és que, l'únic tractament demostrat és el seguiment d'una dieta sense gluten per a tota la vida. Pel que és fonamental que les empreses d'alimentació ens mobilitzem perquè els celíacs tinguin a l'abast els nostres millors productes.

 

A més, de forma molt freqüent, l'afectació provocada per la celiaquia pot associar-se també a intolerància a la lactosa o a determinats casos de dermatitis. Per a això, és important que treballem en la línia més segura per a tots els nostres clients celíacs, que els aportin les nostres millors característiques bofrost* alhora que siguin el més segurs possibles davant d'aquests al·lergògens.


La importància de treballar en equip

L'objectiu de les associacions de celíacs pel 27 de maig és la garantia d'una alimentació sense gluten assequible i de confiança, en contínua cerca de condicions òptimes per viure sense gluten.

 

Consulta la nostra selecció de plats sense gluten i sense lactosa, i assaboreix el millor de bofrost* en format bofrost*free amb la tranquil·litat de l'espiga barrada.