Una festa amb molta història

Molt relacionades amb la tradició americana d'Halloween, tot i que bastant distants, les tradicions espanyoles del Dia de Tots Sants també tenen el seu segell gastronòmic. I és que ja sabem que, celebrem el que celebrem, gairebé sempre ho farem al voltant d’una bona taula. 

Com no podia ser d'una altra manera, els nostres costums per la nit de difunts i sants no tenen gens que envejar-li a les típiques anglosaxones. Dolços típics com els, bunyols de vent i panellets són d'allò més habitual en els aparadors de les pastisseries durant aquestes dates. I, per què no a casa nostra?

Segons la zona que visitem podem trobar nombroses tradicions molt saboroses. Així doncs, es poden degustar “rosquillas de anís” a Salamanca, trossos de carabassa banyats amb sirope de most de raïm molt dolç a Alacant anomenats “tallaets”, “roscos borrachillos” a Andalusia, “rosaris” a Mallorca fets a base de caramel i sucre, “pestiños” i “migas de niño” a Castella-la Manxa i així podríem seguir amb un llarg etcètera de costums populars per aquest dia que no passa de moda i que tant compartim culturalment amb altres països com Anglaterra, com ja sabem, França o Itàlia.

Olors i sabors de sempre

A més a més, d'aquest tipus de tradicions, també són protagonistes en el Dia de Tots Sants les castanyes i els moniatos rostits, i les escenes de Don Juan Tenorio. 

Els dies de pluja, l'olor a terra mullada, els paraigües, les tardes més curtes i els abrics, de nou, envaint els armaris són alguns dels matisos que ens porta l'entorn d'aquesta festivitat tan popular i que nosaltres volem acostar-te amb plats com el nostre Gran Ravioli de carabassa i formatge Mozzarella, ideal perquè el serveixis a taula un dia tan assenyalat aprofitant l’agradable aroma que desprèn i el seu sabor a tardor…

T'animes?