No tens productes al teu carretó
En la nostra vida diària tenim el costum de comprar fruites i verdures fresques considerant que són molt més sanes, saludables i que conserven més bé els nutrients que no pas les congelades. Tanmateix, la realitat és molt diferent. El consum de verdures congelades cada vegada és més gran perquè hi ha moltes raons per les quals consumir-les. A continuació te n’expliquem moltes:
Un estudi fet per la Universitat de Geòrgia i publicat el 2017 va analitzar durant diversos anys la presència de vitamines en algunes verdures molt consumides actualment (per exemple, bròquil, coliflor, pèsols, espinacs, blat de moro i mongeta tendra) en el seu estat congelat i fresc. Els resultats obtinguts van demostrar que amb prou feines hi havia cap diferència en les vitamines analitzades, i fins i tot destacava que quan hi havia diferències significatives en aquesta qüestió, les verdures congelades aconseguien valors superiors.
Per aquest motiu, hem de tractar les verdures congelades d’una manera especial perquè les qualitats que s’hi han preservat mitjançant la congelació no es perdin. És molt important no descongelar-les abans de cuinar-les, sinó que les hem de cuinar en aigua bullent fins que el procés culmini satisfactòriament. Hem de recordar que una vegada descongelades, no les hem de tornar a congelar.