Raons per a consumir verdures congelades

En la nostra vida diària tenim el costum de comprar fruites i verdures fresques considerant que són molt més sanes, saludables i que conserven més bé els nutrients que no pas les congelades. Tanmateix, la realitat és molt diferent. El consum de verdures congelades cada vegada és més gran perquè hi ha moltes raons per les quals consumir-les. A continuació te n’expliquem moltes:

Verdures fresques contra congelades

Un estudi fet per la Universitat de Geòrgia i publicat el 2017 va analitzar durant diversos anys la presència de vitamines en algunes verdures molt consumides actualment (per exemple, bròquil, coliflor, pèsols, espinacs, blat de moro i mongeta tendra) en el seu estat congelat i fresc. Els resultats obtinguts van demostrar que amb prou feines hi havia cap diferència en les vitamines analitzades, i fins i tot destacava que quan hi havia diferències significatives en aquesta qüestió, les verdures congelades aconseguien valors superiors.

 

Per aquest motiu, hem de tractar les verdures congelades d’una manera especial perquè les qualitats que s’hi han preservat mitjançant la congelació no es perdin. És molt important no descongelar-les abans de cuinar-les, sinó que les hem de cuinar en aigua bullent fins que el procés culmini satisfactòriament. Hem de recordar que una vegada descongelades, no les hem de tornar a congelar.

Raons per les quals cal consumir verdures congelades

  • Rapidesa: les verdures congelades acostumen a venir ja preparades, tallades, trossejades, etc. Això vol dir que són perfectes per a elaborar un plat sa i ràpid alhora. La immediatesa és fonamental en aquesta vida tan ocupada que portem dia a dia.
  • Disponibilitat: també és fonamental tenir-les sempre disponibles en el nostre congelador per a qualsevol moment, i com comentàvem abans, fins i tot amb les mateixes vitamines o més que les verdures fresques.
  • Conservació: el perfecte estat continuat de les verdures congelades fa que els seus consumidors se sentin tranquils després de menjar-les, ja que sempre es troben en condicions òptimes, lliures de patògens o de degradació durant la seva conservació.
  • Naturals: les verdures congelades no precuinades, a més de ser pràctiques, també són més naturals, ja que no contenen conservants per a mantenir-les fresques durant més temps, perquè després de la congelació es mantenen en perfecte estat.
  • Maduració: les verdures es congelen en el punt exacte de maduració, de manera que es conserven en perfectes condicions.