Quins són els peixos més sans?

Si ets dels que pensa que menjar bé i de manera saludable és complicat, et demostrarem que no és així. L'àmplia varietat de productes sans, com el peix, poden enriquir exponencialment la teva dieta i fer que mengis sa i deliciós alhora. Una cosa no està renyida amb l'altra!


Per què són tan sans i què ens aporten?

Són aliments amb un alt nivell d'àcids grassos Omega 3, a més d'altres vitamines, proteïnes i minerals necessaris per al nostre organisme. Si fem una comparació amb la carn, el peix ens ofereix quantitats més baixes en greix i colesterol, la qual cosa ens ajuda a seguir uns hàbits saludables. El greix del peix és beneficiós per a la nostra salut i a més, ens proporciona una aportació enèrgica molt important que ens dóna un xic més d’impuls en el nostre dia a dia.

 

Avui dia tenim hem de tenir en compte factors com l'agricultura i les pràctiques de pesca, on la sostenibilitat juga un paper crucial pel que fa a quant saludable és cada tipus de peix. Per això, bofrost* compta amb el certificat MSC, que es basa en tres principis fonamentals: l'estat de les poblacions dels peixos, l'impacte ambiental que es produeix i la realització d'una gestió pesquera eficaç.

Quins són?


  • El peix blau és el que conté més quantitat de greixos rics en Omega 3. En aquest grup podem trobar per exemple la sardina o el salmó. Aquest conjunt de peixos ajuden a més a prevenir malalties cardiovasculars. Generalment, s'associa el consum d'aquesta mena d'aliments amb una dieta “avorrida”, però no és així. Podem incloure infinitat de variants, com per exemple el salmó amb verduresmarinat o fins i tot fumat.
  • La tilapia és un dels peixos amb una concentració menor de mercuri, assumpte que ens preocupa especialment i que està de plena actualitat. El seu consum és ideal per a dones embarassades i lactants. A més, és una gran font de proteïnes. Sabies que per cada 200g de tilapia n’obtenim 40 de proteïna? Això ho converteix en gairebé un 80% de la quantitat recomanada. Una bona opció per a menjar-ne pot ser a la llimona, on els filets mantenen una suculència sorprenent i són molt fàcils de preparar.
  • L'abadejo és també un peix amb una baixa concentració en mercuri i ric en proteïnes. És un peix molt sa baix en carbohidrats i greixos. Entre els seus nutrients trobem una gran font vitamínica: B3, B9, B12 i E, a més de potassi. Si vols alguna idea de com cuinar i preparar aquest deliciós peix, et proposem tres opcions: amb bròquilamb un cruixent empanat o el filet d'abadejo d'Alaska al natural, per a deixar volar la teva creativitat i convertir-te en tot un xef!