No tens productes al teu carretó
L'hivern és l’estació perfecta per gaudir d'una gran varietat de verdures. Amb alt contingut en vitamines, minerals i fibra, i amb molt gust, les verdures són la base de l'alimentació tot l'any.
Cards, pèsols, espàrrecs, faves, carxofes ... Són algunes de les verdures més típiques d'aquesta època de l'any, tot i que algunes d’elles les podrem gaudir fins a la primavera.
Quan arriba el fred podem gaudir d’una gran varietat de verdures que, a més de ser de temporada, ens ajuden a portar una dieta equilibrada en aquesta època específica.
Algunes de les verdures més populars d’hivern són:
Amb el fred, el cos ens demana aliments calents i textures suaus, per això una forma molt recomanable de prendre aquestes verdures és com a cremes o sopes. Ens atiparan i aportaran tots els seus beneficis i ens protegiran del fred d’hivern.
Una altra forma clàssica de preparar les verdures d'aquesta temporada és bullides al dente o al vapor. Has provat d’amanir-les amb una vinagreta de mostassa i mel i una picada de fruits secs com pistatxo? Potenciaràs el sabor de les verdures i guanyaràs en nutrients.
Finalment i no menys important, a la graella o la planxa és un mètode que potencia molt el sabor de les verdures d'hivern simplement amb unes gotes d'oli d'oliva verge i unes escates de sal.
A quina d'aquestes opcions t'apuntes? Nosaltres ho tenim clar, a totes!