No tens productes al teu carretó
Sabies que hi ha més de 8 tipus de lluç? Només aquestes són les més conegudes! Saps que viuen al llarg de l'Atlàntic, del Mediterrani i del Pacífic? Poden arribar a mesurar des de 20cm fins a gairebé 2m i poden arribar a pesar fins a 11kg!
T'expliquem tots els secrets d'un dels nostres peixos preferits, el lluç.
El lluç pertany a la família dels Merlúcids. Hi ha un gran nombre d'espècies, però les més conegudes per les seves propietats i qualitat són el Lluç Europeu i el Lluç del Cap, una de les varietats preferides pels consumidors.
Segons dades oficials, Espanya és un dels països més consumidors de lluç i se situa en un 67% del consum total d'Europa. Es creu que en els darrers anys la ingesta de lluç tant fresc com congelat a Espanya va ser de 3,5 quilos per persona.
Amb només 63kcal per 100g de porció comestible (no tindrem en compte parts no comestibles com la pell, les espines o les vísceres), el lluç conté uns 12g de proteïnes, tot just 1,8g de greix, 67mg de colesterol, 100mg de m3, sodi calci (sent un dels peixos blancs amb més contingut en calci), 3,8 micrograms de vitamina B12 i 0,5 mg de vitamina E.
Tot això la converteix en un aliment essencial per a nens, adults i grans, ric en vitamines i minerals, font de proteïnes i exempt de carbohidrats, de manera que la podem acompanyar en un plat amb una bona guarnició d'arròs, patata o quinoa, amanida o vegetals i la dosi diària recomanada d'oli d'oliva per completar.
I tu, com prefereixes el nostre lluç?