Menú maridatge amb cervesa

La primera regla del maridatge és que no n'existeixen regles! Quan ens aventurem a combinar els nostres plats és difícil establir uns criteris fixos ja que hi ha un extens món de possibilitats… El vi blanc és només per a peixos?, el negre per a carns vermelles? 

 

Nosaltres et recomanem experimentar maridatges menys usuals, com per exemple, què et sembla maridar amb cervesa?

La cervesa combina amb tot!

Aperitius amb cervesa

 

Maridar és combinar, però també acompanyar i potenciar. Saps quines són les millors cerveses per combinar amb els aperitius?

 

Les cerveses belgues i holandeses, també conegudes com a cerveses d'Abadia i Trapenses, ja que són cerveses fortes, de fermentació alta, contenen una alta quantitat de sucres i estan sotmeses a una segona fermentació en ampolla. Ideals per maridar amb formatges o fumats.

 

Carn o Peix?


Les cerveses Ale són molt aromàtiques, amb un cos i un sabor molt marcat. Són persistents i deixen un sabor a llúpol en boca que les fa perfectes per combinar amb carns i peixos suaus. Especialment, aquesta cervesa marida molt bé amb el sabor tirant a dolç de la carn d'ànec.

 

Les cerveses Pilsen, per la seva banda, lleugeres i suaus amb aromes florals, mariden millor amb sabors del mar i fregits. Destaca de forma especial el maridatge d'aquest tipus de cervesa amb els peixos blaus. Són peixos molt grassos d'intensos sabors que troben en la cervesa el contrapunt refrescant.

 

Cervesa amb xocolata, unes postres més enllà del risc!


Les més recomanables per maridar amb xocolata, això sí, negra, són les cerveses tipus Stout.

 

Aquestes són cerveses de fermentació alta, fosques i cremoses. Tenen caràcter robust, i certa acidesa afruitada. El sabor a cafè de la cervesa negra casa a la perfecció amb la dolçor amarga d'unes delicioses tòfones de xocolata amarga.

 

I tu, amb què prefereixes la cervesa?