La importància del peix en l'alimentació infantil

El peix és un aliment molt saludable i que aporta grans beneficis al nostre organisme. A més, és una font excel·lent de proteïnes d’alt valor biològic i, com la carn, una bona font de ferro i zinc. Per tant, l’alimentació infantil ha d’estar composta per aliments que ofereixin els nutrients necessaris per a ajudar l’organisme en el creixement, i el peix és un dels aliments més idonis.

La introducció del peix en la dieta del nadó

Segons experts en nutrició, els nens acostumen a acceptar bé aquest aliment per la seva textura, encara que al començament és complicat que l’acceptin pel seu sabor, ja que és totalment diferent dels sabors als quals estan acostumats, com la llet, els cereals, la fruita, la verdura o carn.

 

El peix es pot començar a introduir en la dieta infantil, segons un article publicat en el mitjà digital www.bebesymas.com i l’Associació Espanyola de Pediatria (AEPED), a partir dels nou mesos; abans no perquè els nadons el toleren malament (retarda el buidament gàstric, pot produir reaccions al·lèrgiques i conté substàncies tòxiques, com ara mercuri i àcid bòric). Tanmateix, altres associacions retarden la introducció del peix als dotze mesos, als divuit o, fins i tot, als tres anys (per exemple, l’Associació Americana de Pediatria). Ara bé, el més encertat és consultar el pediatre perquè ens ajudi a triar el peix adequat i el moment ideal.

 

Segons els especialistes, es recomana començar a introduir en la dieta dels més petits els peixos menys grassos, els blancs (com el llenguado, el lluç…), i després, seguir amb la ingesta de peix blau, amb més greixos (com la tonyina, el peix espasa…).

 

El peix que s’inclou en la dieta dels nadons s’ha de coure al vapor, bullir o fer al forn (fresc o congelat), triturat i en petites quantitats. Segons el Comitè de Nutrició de l’AEPED, l’ideal és menjar de tres a quatre racions setmanals de peix blanc i dues de peix blau.

 

Pots entrar al nostre web, www.bofrost.es, i gaudir del nostre excel·lent peix.