No tens productes al teu carretó
Si fem un cop d'ull a l'alimentació actual, recentment ha aparegut una nova integrant anomenada “Healthy Food”, expressió anglesa per denominar el menjar saludable.
I tu, ja t'estàs cuidant?
Sol estar molt relacionat amb els aliments ecològics, frescos i naturals sense additius. Però, què representen exactament?, vol dir aquesta moda que hem de menjar exclusivament el que sabem que aporta nombrosos beneficis?, què fem doncs amb el que més ens agrada si no està dins d'aquesta categoria?
Una dieta sana i equilibrada és aquella que permet que el cos realitzi de manera òptima les seves funcions. Per a això, és indispensable que estigui basada en aliments que siguin un potencial de benestar i prevenció de les malalties més comunes relacionades amb l'alimentació com la diabetis, la hipertensió o les dislipèmies.
L'alimentació saludable és sinònim d'una dieta equilibrada, de salut i de cura personal, i molt especialment de prevenció de malalties.
El consum d'aliments potencialment beneficiosos com el bròquil, que gaudeix de ser un important aliment preventiu davant el càncer pel seu contingut en antioxidants com les vitamines A, C i I, aminoàcids, i minerals com el zinc i el potassi.
O el salmó, una font de proteïnes d'alt valor biològic i àcids grassos essencials, vitamines B3, B6 i B12, i minerals com el seleni, el magnesi i el calci.
Però, vol dir això que sempre haig de comptar calories?
Per descomptat que no! Amb el menjar, hem de cuidar-nos, per fora i per dins, fins i tot de forma social i emocional. Per aquest motiu hem d'aprendre a gaudir d'un bon gelat, ric en calci, vitamines, proteïnes; d'uns deliciosos crêpes de xocolata, font de magnesi que potencia les nostres endorfinas i ens fa gaudir d'un moment inigualable…
Per tant, aprenguem a gaudir, alimentant-nos de forma conscient i seguint les recomanacions dels professionals, però sempre gaudint cada mos. Ja que som el que mengem!