No tens productes al teu carretó
Habituats a viatjar amb avió a una velocitat 10 vegades superior, el cotxe deixa d'estar qüestionat.
No obstant això no comparteix la mateixa situació l'ús del microones per a la preparació d'aliments, atribuint-li, després de dècades d'ús i innocuïtat per a la salut, propietats nocives com l'aparició de càncers, tumors i possibles malformacions fetals en embarassades.
Sabies que tot això era un de tants mites alimentaris? T'expliquem tot el que necessites saber sobre cuinar al microones.
Els microones emeten un tipus de radiacions que no tenen cap evidència científica ni metgessa de produir dany a la salut. Aquestes radiacions, conegudes com a electromagnètiques, són capaces d'escalfar tot tipus d'aliments, fins i tot ultracongelados.
Els forns microones cuinen els aliments mitjançant unes ones que escalfen l'aigua continguda en els aliments movent-la a gran velocitat. És aquesta aigua la que eleva la temperatura de tot l'aliment, per això s'escalfen abans en el microones els líquids que els sòlids.
Si consultem el text 'Cocció amb microones i nutrició' de la Universitat d'Harvard, s'assegura que "la cocció amb microones sol preservar millor el contingut de nutrients dels aliments".
Encara que cal destacar que sempre cal cuinar al microones amb recipients adequats, evitant la majoria dels recipients de menjar per emportar, les ampolles d'aigua o els plàstics elaborats per mantenir gelats, iogurts, cremes, o similars.
Per tant, podem confiar plenament en l'ús del microones i cuinar d'aquesta forma a través d'aquest mètode net i saludable amb total tranquil·litat.
I tu, què cuinaràs avui?