No tens productes al teu carretó
Sabies que la pizza es va estendre per tot el món després de la Segona Guerra Mundial? O que la paraula «pesto» significa picar en un morter, que és la forma en què tradicionalment es prepara aquesta salsa?
Vols saber tot el que s'amaga darrera d'una de les gastronomies més famoses i esteses del planeta? Llegeix-nos mentre assaboreixes un bon tros de pizza!
Itàlia és un referent gastronòmic a tot el món. Les seves receptes més esteses com la pasta, la pizza, la lasanya o els gelats, són els plats més demanats pels comensals de bon paladar. Estesa per tot el món, la cuina italiana té un munt de curiositats. Vols saber el que amaguen les autèntiques trattories?
El rito: pels italians, el dinar és molt important. Comença amb els clàssics antipasti, aperitius per anar obrint boca, com poden ser les Albergínies a la parmesana. A continuació se serveix il primo piato, és a dir, el primer plat, que sol ser de pasta, com uns Raviolis farcits. Més tard es passa al secondo piato que correspon al plat principal, en el qual se serveixen principalment carns. I per acabar, sempre es reserva un forat per a qualsevol de les seves delicioses postres com pot ser el Tiramisú.
Fins l'any 1889 la pizza era considerada un àpat de pobres, fins que durant una visita de la reina Margarita a Nàpols, la reina va demanar que el cuiner més famós de la ciutat, Raffaele Esposito, li preparés diferents tipus de pizza.
La que més li va agradar va ser la Pizza Margarita, que portava com a ingredients salsa de tomàquet, formatge mozzarella i alfàbrega, els mateixos colors que la bandera d'Itàlia.
Originalment l'autèntic tiramisú va ser ideat com a piscolabis en temps de guerra, aproximadament cap als anys 50. La seva recepta ha estat un misteri al llarg de la història i canvia alguns matisos segons la regió on es prepara.
Ara que saps alguna cosa més sobre la genuïna cuina italiana, amb què et quedes?