Quatre mites sobre l'alimentació que et deixaran gelat

Tota la vida ens han donat multitud de directrius a l'hora d'alimentar-nos i infinitat de consells que amb el pas del temps hem pogut comprovar que no eren tan certs com ens feien creure. Es tracta de mites i falses creences que ens han acompanyat durant anys i que ara descobrirem.


La fruita engreixa després d’un àpat

La fruita té les mateixes calories la ingereixis quan la ingereixis, pel que no influeix en cap cas l'ordre en que te la prenguis. No obstant això, segons especialistes en alimentació,  l'origen d'aquest mite pot provenir perquè la fruita té un alt contingut en fibra i per tant provoca sensació de sacietat, pel que pot arribar a reduir la teva gana si la prens abans d’un àpat. Una dieta saludable i equilibrada ha d'incloure almenys el consum de tres peces de fruita al dia ja que és fonamental per a obtenir determinades vitamines i minerals.


El pa engreixa

Quantes vegades hem sentit que menjar pa engreixa? Segur que en infinitat d'ocasions, però segons experts en l’alimentació, és una afirmació errònia ja que encara que estiguem a règim, els hidrats de carboni no s'han d'eliminar totalment de la nostra dieta. El pa per sí mateix no engreixa, sinó que el que sol engreixar és el que l’acompanya; com per exemple les salses o les melmelades.

Els aliments congelats són menys nutritius que els frescos

La carn, el peix, les verdures, etc. congelades tenen les mateixes propietats que fresques ja que el procés de congelació no altera les qualitats dels aliments sinó que les manté igual. Fins i tot en el cas de les verdures congelades les vitamines que tenen després de ser cuinades són similars a les que tenen les fresques després de ser cuinades de la mateixa manera.

Saltar-se àpats t'ajuda a aprimar

Segons els experts en nutrició això és totalment fals, ja que saltar-te un àpat pot provocar just l'efecte contrari. L'ideal és distribuir les calories diàries necessàries en cinc preses, i d’aquesta manera aportar a l'organisme energia de forma constant, i d'aquesta forma accelerar el metabolisme incrementant la despesa calòrica i minimitzant l'emmagatzematge de greixos.