Consells per mantenir un bon bronzejat amb l'alimentació

El veritable secret d'una pell bonica comença amb una bona alimentació, rica en nutrients i antioxidants. Fruites, verdures, olis vegetals i sol són la clau, i tots són, a més, els protagonistes de l'estiu.

 

T'apuntes a cuidar el teu bronzejat amb els nostres consells?

El betacarotè i la vitamina C, els teus aliats

El betacarotè és una molècula que sempre acudeix a la nostra ment quan pensem en bronzejat i alimentació, però, sabem realment què és?

 

És un pigment precursor de la vitamina A, que actua accelerant el bronzejat per afavorir la síntesi de melanina, que al seu torn actuarà com a filtre natural dels rajos ultraviolats del sol i ens proporcionarà el desitjat bronzejat.

 

Podem trobar-ho en vegetals de color ataronjat, vermell o verd com a pastanagues, remolatxa, tomàquet, pebrot i albercocs.

 

A més, el segon aliat per protegir la teva pell dels rajos del sol és la vitamina C, potent antioxidant que protegeix les cèl·lules de l'acció dels radicals lliures. Es troba sobretot en els cítrics i el pebrot verd.  

I per a la recuperació, vitamina E!

La vitamina E és un dels antioxidants més potents de la nostra alimentació, a la qual se li atribueix un especial paper cicatritzant. Per aquestes propietats, ens serà molt útil per protegir la pell de l'exposició al sol i tractar les possibles cremades solars. En l'alimentació quotidiana, està present en l'alvocat, les ametlles, l'oli d'oliva, i els vegetals de fulla verda.

 

A més, per mantenir la nostra pell correctament hidratada, no hi ha res millor que una aportació adequada d'aigua, que permeti la cura i l'elasticitat de totes les seves capes dèrmiques.

 

Comencem a cuidar-nos?