No tens productes al teu carretó
Durant els llargs i intensos dies de calor de l’estiu volem portar una alimentació sana, refrescant, lleugera i saludable. No obstant això, molt sovint no sabem què hem de fer i què no perquè aquesta alimentació satisfaci les nostres necessitats alimentàries i, alhora, ens aporti els valors nutricionals necessaris per al nostre dia a dia.
Segons la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l’Alimentació (SEDCA), hem de tenir en compte certs hàbits de consum i incloure determinats aliments obligatòriament en la nostra alimentació per a mantenir una vida sana i saludable. Alguns hàbits a què fa referència són els següents:
L’estiu és una bona època per a dur a terme canvis. L’organisme no necessita treballar tant, per la qual cosa consumeix moltes menys calories. Per aquest motiu, l’alimentació ha de canviar i adaptar-se als intensos dies de calor. Així mateix, el nombre d’àpats al dia també es pot veure alterat i, fins i tot, se’n poden suprimir alguns; per exemple, es tranuita més, per la qual cosa no es matina i, per tant, no s’esmorza.
Per tant, encara que tinguem molt més temps lliure o passem moltes més hores al carrer, hem d’adquirir igualment una rutina per a afavorir una dieta sana i equilibrada. Segons recomanen els experts sanitaris, s’han de fer almenys quatre àpats al dia, no picar entre hores i hidratar-se en tot moment.
Segons aquests experts, una dieta perfecta per a l’època estival ha de contenir tots els grups de la piràmide de l’alimentació, com ara greixos, hidrats de carboni i proteïnes, però amb les proporcions adequades, reduint els més perjudicials i substituint-los per altres molt més saludables.
No ha de faltar mai la fruita, i com a millor refresc, l’aigua; d’aquesta manera, la calor serà molt més suportable, alhora que mantindrem una dieta rica, sana i saludable.