Com has de mantenir el frigorífic a l'estiu

A l'estiu és molt habitual arribar a casa i obrir el frigorífic per a refrescar-nos bevent aigua freda. La sorpresa arriba quan comprovem que els productes de la nevera no estan prou freds. Aconseguir que el nostre frigorífic tingui la temperatura adequada i es trobi en perfecte estat és més senzill del que sembla.

La temperatura ideal del frigorífic a l'estiu

La calor d'aquesta època de l'any ens convida a voler prendre productes més freds. En conseqüència, acabem omplint la nevera amb més aliments i begudes. Aquesta sobrecàrrega pot perjudicar tant la temperatura com l'estat del frigorífic.

 

És important que traguem el màxim rendiment a l'espai dels prestatges i els calaixos, així com dels compartiments de la porta del refrigerador. Si hi acumulem menjar sense deixar espai, serà impossible que l'aire necessari per a mantenir una temperatura adequada hi pugui circular.

 

També és fonamental la distribució que fem dels aliments dins del frigorífic. Els espais de la porta solen ser els menys freds i es destinen a begudes, margarines o salses. Fruites, verdures i aliments peribles tenen el seu lloc reservat als calaixos o prestatges més baixos, que són els més adequats per a mantenir el fred. Als prestatges intermedis i superiors podem col·locar els productes que necessiten conservar-se en fred una vegada oberts.

 

Amb aquestes petites accions podem aconseguir que el nostre frigorífic mantingui els productes en bon estat de conservació. Hem de menystenir la idea de posar més fred a la nevera perquè els aliments es conservin millor. Reduint els graus del frigorífic no sempre aconseguirem que la temperatura sigui la més adequada.

 

Seguint aquestes pautes senzilles podrem configurar la temperatura ideal del frigorífic, entre 3° i 5°. Si parlem del congelador, podem marcar un rang entre els ‒15° i els ‒22°, encara que la temperatura perfecta seria de ‒18°.

5 consells per a mantenir el frigorífic durant l'estiu

L'estiu és, probablement, l'estació de l'any en la qual es produeixen més avaries en frigorífics i congeladors. Les altes temperatures, i de vegades el mal ús que se'n fa, provoquen que l'època estival sigui propícia perquè aquests electrodomèstics s'espatllin.

 

Mantenir el frigorífic a l'estiu no és tan complicat com pot semblar. Seguint uns consells podem allargar la vida de la nostra nevera i treure el màxim rendiment del seu consum:

 

  1. Com més calor, més vegades recorrem al frigorífic. És inevitable en moltes ocasions. Obrir la porta de la nevera contínuament no afavorirà la conservació dels aliments. El millor és obrir-la només quan calgui i assegurar-nos sempre que la porta queda ben tancada.
  2. Configurar el frigorífic a una temperatura més baixa no comporta que la nevera refredi més o conservi millor els productes. Com dèiem abans, és fonamental aprofitar bé els espais i no amuntegar el menjar.
  3. Ficar aliments calents a la nevera augmentarà la temperatura del frigorífic i aquest trigarà més temps a refrigerar. Aquest consell és aplicable tant a l'estiu com a l'hivern.
  4. Quan arribin les vacances, intenta buidar la nevera i fes servir el mode d'estalvi d'energia, o regula'n la temperatura al voltant dels 14 graus.
  5. Netejar regularment el frigorífic, a més de millorar el consum elèctric, en facilita el manteniment i n'impedeix la deterioració i la consegüent pèrdua de fred. La formació de gel provoca l'escalfament de l'interior del frigorífic; d'aquí la importància de netejar la nevera tot sovint.

 En definitiva, mantenir el frigorífic a l'estiu depèn en bona part de nosaltres mateixos. Unes simples accions poden allargar la vida de la nevera i mantenir sempre els nostres aliments en perfecte estat, sigui l'època de l'any que sigui.