Beneficis d'incloure peix a la teva dieta

Segons recomanen experts en l’alimentació, el consum de peix hauria de ser de com a mínim tres cops per setmana, ja que és un dels aliments d'origen animal més nutritiu. Menjar peix està recomanat a totes les edats, no obstant això, hem de tenir una cura especial amb les quantitats i amb el mètode de cocció ja que això farà que se n’aprofitin o no, la seva aportació nutricional i seus els beneficis.

Peix congelat si o no?

El peix congelat s'ha convertit en una alternativa més que sòlida per al nostre dia a dia ja que al seu gust i textura se li afegeix una estabilitat i una seguretat contrastada. 

 

La congelació, segons especialistes en nutrició, és una gran aliada de la cuina ja que la comoditat de poder tenir peix a qualsevol moment ens permet incloure'l a la nostra dieta diària. Així mateix, la congelació manté els valors nutricionals del peix i n’evita el creixement i desenvolupament de bacteris, sempre que no es trenqui la seva cadena del fred. D'aquesta manera, se’n conserva tant l'alt valor biològic de les seves proteïnes, com la quantitat d'àcids grassos insaturats, com són l'omega-3, les vitamines i els minerals.

 

A més de totes aquestes raons, el consum de peix congelat comporta tota una altra sèrie de beneficis:

  • Consum només de la quantitat necessària, ja que al tenir-ho congelat, se’n pot triar la quantitat que volem utilitzar deixant al congelador el que no ens cal.
  • Consumir peixos i mariscos fora de temporada durant tot l'any.
  • Formats molt variats amb els quals es pot jugar per a desenvolupar diferents tipus de plats adaptats a les preferències del consumidor.

 

Tenint en compte totes aquestes premisses i avantatges podem dir que el peix congelat és tan nutritiu i posseeix les mateixes característiques que el fresc.

Quins beneficis s'obtenen consumint peix?

Una dieta sana i equilibrada, que sigui capaç d’aportar-nos efectes positius sobre la salut, requereix una gran varietat d'aliments entre els quals hi ha d’haver peix. Però, sabem què ens aporta exactament el seu consum? En podràs conèixer la resposta a continuació: 

 


  • El peix blanc, per exemple, és ric en proteïnes d'alta o bona qualitat (vitamina B) i minerals com el fòsfor, calci, ferro, iode i coure. És ideal per a nens i adolescents ja que els proporciona molt calci. És baix en contingut calòric. 
  • El peix blau engloba aquells peixos amb un percentatge més gran de greix. És un dels aliments més rics en àcids grassos Omega 3 amb beneficis per a la salut.
  • És fàcil de digerir ja que conté proteïnes poc fibroses i poc col·lagen comparat amb la carn.
  • S'aconsella cuinar-lo al vapor perquè perdi menys propietats.
  • Segons especialistes en alimentació el peix ajuda a millorar la memòria a curt i llarg termini, estimula el desenvolupament del cervell, proporciona una millor condició física i afavoreix el sistema circulatori i el sistema immune.