Crea el teu propi menú mexicà

Quan pensem a muntar el nostre propi menú mexicà el primer que ens passa pel cap és nachos amb guacamole i “quesadillas con pico de gallo” però, sabíeu que la cuina mexicana és molt més que això?

Us donem alguns trucs!

Un mos molt autèntic, el mole poblano

En una olla gran, posem una peça de gall dindi tallada en quatre trossos, aigua, 4 grans d'all, ceba i un polsim de sal. Quan comenci a bullir, tapem i coem a foc lent durant 1 hora o fins que el gall dindi estigui tendre. Escorrem i reservem el brou.

Per fer el mole, escalfem 2 cullerades d'oli en una paella, afegim els xilis i els saltem 1 o 2 minuts. Els passem a un recipient i els deixem remullant en aigua calenta durant 30 minuts. Tot seguit, els escorrem, molem i reservem. Rostim uns xilis chipotle i uns tomàquets. Ho pelem i molem. 

En el mateix oli que heu saltat els xilis, sofregim la ceba i 10 grans d'all fins que estiguin transparents, tipus textura puré. Saltem unes ametlles durant 5 minuts en el mateix oli i afegim uns cacauets, clavells, pebre, canyella, i llavors d’anís, durant 3 minuts més. Molem tot amb unes panses.

Escalfem una tassa d'oli en una cassola gran. Agreguem tots els ingredients anteriors prèviament mòlts i coem durant 5 minuts, removent. Afegim una mica de xocolata, sucre i seguim removent. Quan la barreja bulli, afegir 1 litre de brou de gall dindi. Tapar i seguir coent a foc lent durant 20 minuts. 

Finalment, agregar les peces de gall dindi, tapar i coure a foc mitjà durant 10 minuts. Mentrestant, torrar una mica de sèsam en un paella a foc mitjà fins que agafi un to daurat.

Us atreviu a acompanyar-ho amb uns chicken nachos?

Unes postres pròpies de DF

Les “alegrías” es troben a la majoria dels mercats mexicans. Són elaborats a base d’amarant, una planta de flors vellutades. Aquestes llavors, que són un cereal, s'aprofiten juntament amb la mel, per elaborar les ja tradicionals “alegrías”.

En un cassó es posen a foc mitjà aigua, sucre i mel, removent amb una cullera; es deixa bullir fins que la mel que es forma prengui punt de fil, llavors es treu del foc i se li afegeix l’amarant; això es barreja molt bé amb una cullera fins a formar una pasta.

Es col·loca una taula de fusta ben neta i humida, es fan boles i s'aixafen amb la pasta i es premsen amb cercles de fusta o amb uns platets. Després es treuen i es deixen refredar completament.

I tu, quan t'animaràs a endinsar-te en aquesta fascinant gastronomia?