No tens productes al teu carretó
L'alimentació i la constant pregunta “què mengem avui?” ens persegueix estació rere estació, any rere any, però, per què això ens preocupa especialment durant l'estiu?
Volem cuidar-nos, estar sans i lluir bé a la platja. Segueix llegint, que t'explicarem com treure-li el màxim partit a la teva dieta estiuenca.
Les verdures i hortalisses han de formar part del nostre menú diari 2 vegades al dia, i les fruites 3. Aquests aliments, rics en aigua, fibra, vitamines i minerals han de ser la base de la nostra alimentació durant l'estiu per les seves propietats nutricionals.
Les preparacions han de ser fredes, crues o cuinades, a causa que una temperatura més baixa ens ajudarà a combatre millor la calor, per la qual cosa és preferible aparcar els guisats, rostits i sopes calentes fins que la climatologia ens retorni a la tardor.
L'elecció de peixos, mariscs i mol·luscs en detriment de la carn també és un clàssic a l'estiu, però amb fonament perquè, sabies que 100g de peix contenen un 20% més d'aigua que 100g de vedella?
A més, hem d'anar amb compte amb les digestions pesades de plats grassos i l'alcohol, ja que, donades les altes temperatures i les freqüents ones de calor estivals, la digestió d'aquestes es pot veure alterada conduint-nos a estats de sopor, així com a un possible malestar durant la pròpia digestió.
Un dels consells més importants de cara a l'estiu és la hidratació. Mantenir-se hidratats és una de les millors barreres estiuenques davant de la deshidratació. Les altes temperatures, la platja, la muntanya, els àpats copiosos amb amics i família, i tot el que envolta a l'època estival suposa un augment de la necessitat d'aigua, per la qual cosa el primer requisit és beure molta aigua per combatre les altes temperatures.
A més de tot això, gelats, sorbets i sucs naturals ens ajudaran a sadollar els nostres moments més dolços cuidant-nos alhora que refrescant-nos, no els oblidis en la teva dieta!