Gastronomia asiàtica, molt més que sushi!

Una nova tendència gastronòmica s'està instaurant cada vegada més: el bol. És típic de cuines exòtiques i característic per contenir ingredients de primera, el bol està trepitjant fort i ara pots trobar-lo també a bofrost*.

T'atreveixes a descobrir els nostres sabors?

El bol, un nou gadget de cuina

Els últims anys el bol s'ha convertit en un protagonista de les nostres taules, com un nou format del que mengem. Però no es tracta d'una moda sense arrels, el seu origen i utilitat estan molt relacionats amb la gastronomia asiàtica.

El bol ja s'ha consolidat com un element més de la nostra vaixella diària. Això és gràcies a preparacions que, probablement desconeixíem fa uns anys, però que des de fa molt poc es troben en els menús més a l'ordre del dia.

Plats com el ramen (sopa de fideus xinesos servits en un brou preparat normalment a base de peix, miso i salsa de soia així com diferents guarnicions com trossos de carn, d'algues i ceba tendra; o els poké (bols amb ingredients saludables i peix cru marinat) són algunes de les expressions asiàtiques d’aquesta nova tendència gastronòmica: els bols, que els han portat a convertir-se en uns imprescindibles.

Bellesa en el teu plat

Un dels motius pels quals ens agrada menjar en bol és la bellesa del recipient. I és que ja se sap que el menjar entra primer pels ulls... És un recipient tan visual i les preparacions hi queden tan bé, que probablement aquest sigui el motiu pel qual és tan popular en plataformes com Instagram o Pinterest.

I tu, ja t'has apuntat a la moda del bol?