Curiositats de la cuina asiàtica

La mida de les peces, l'ús dels palets, ingredients exòtics com el wasabi o el gingebre, les salses orientals, el ritual per asseure's a la taula, són algunes de les curiositats més cridaneres de la cuina asiàtica. T'atreveixes a descobrir-les amb nosaltres?

La gastronomia asiàtica

La gastronomia d'Àsia representa tot un continent a través dels seus plats típics, coneguts actualment arreu del món. Però la seva cuina no és només un fidel reflex dels països que conformen aquest continent, també és una manifestació de les diferents ètnies i cultures que conviuen a l'Àsia.

El que encara no sabies!

  • Només els homes preparen sushi, ja que la temperatura de les seves mans és més freda i treballen millor el peix.
  • La salsa de soia és per al peix, no per a l'arròs!
  • Xarrupar la sopa, és de bon gust! Així es demostra quant t'agrada
  • El sashimi és un tipus de tall, el més net i de millor aprofitament de l'aliment, però no només s'aplica al peix, també es fa amb la carn, pop…
  • La sal no és un mer condiment, també és un símbol de bona sort
  • Deixar menjar al plat és senyal que alguna cosa no ha anat bé. A l'Àsia si una cosa t'ha agradat, no pots deixar ni un gra d'arròs sense tastar!
  • Durant els menjars no se serveix beguda i les postres no són un element comú a la seva taula
  • El ganivet és considerat una arma de guerra i no té cabuda a la taula, per això, s'utilitzen els palets des d'èpoques mil·lenàries
  • A l'Àsia també es fa bon cafè, com el Yunnan espresso, delicat i intens

Un cop hem après una mica més sobre la cultura asiàtica dels aliments, vols saber què t'oferim perquè organitzis el teu propi àpat japonès a casa?