Quin és l'origen de les croquetes?


Les croquetes són un d'aquells plats que mai no passen de moda. La seva cremositat per dins i el toc cruixent del seu exterior tornen boig a tot el país, fins al punt que se celebren concursos intentant trobar la millor croqueta (com si no estigués clar ja que les millors són les que fa la teva àvia). Però encara que segur que saps com és d'especial aquest plat, potser encara no sàpigues quin és l'origen de les croquetes.

Però no et preocupis perquè ets a punt d'esbrinar-los. Avui t'expliquem d'on provenen les croquetes i t'oferim una cuidada selecció de croquetes congelades bofrost* perquè gaudeixis del seu sabor autèntic en qualsevol moment.

Història de les croquetes

Tot i que l'origen de les croquetes està vinculat a la cuina francesa, on van ser esmentades per primera vegada al segle XVII com a "croquettes" per la seva textura cruixent, aquest plat ha recorregut un llarg camí fins a convertir-se en un símbol de la gastronomia espanyola.

Qui va inventar les croquetes? La veritat és que no se sap del cert i hi ha diferents països que volen atribuir-se el mèrit d'haver inventat aquest deliciós plat. No obstant això, la teoria més estesa és que les va inventar el 1817 un cuiner anomenat Antoine Cámere, que va tenir la inspiració de recobrir la ja coneguda salsa beixamel (que era molt anterior) amb una capa cruixent.

En els seus orígens, la croqueta era molt més dura i alguns països encara mantenen aquesta textura, que aconsegueixen picant i vessant patata i descartant la beixamel.

L'origen de les croquetes espanyoles, per la seva banda, es trobaria a l'època de l'anomenat “afrancesament” quan, després de la independència, es van adoptar i adaptar molts costums francesos, incloent-hi certes receptes i parts de la gastronomia.

Com molts altres plats típics, el propòsit de l'origen de les croquetes era aprofitar les sobres d'aliments com pernil, pollastre o bullit, barrejant-les amb beixamel per crear una massa cremosa que s'arrebossava i fregia fins a obtenir un exterior daurat i cruixent.

Amb totes aquestes qualitats, no és estrany que s'hagi convertit en una recepta tan popular. D'acord, potser no és el paradigma d'una dieta saludable, però té molts altres avantatges i és clar que són boníssims per a l'ànima.

Amb el temps, les croquetes espanyoles han evolucionat per incloure una gran varietat d'ingredients, com peixos, formatges o vegetals, destacant-se per l'excel·lència i la diversitat de les seves receptes.

Com a curiositat, sabies que la croqueta té el seu dia internacional? Es tracta del 16 de gener. Si és tan popular per tenir un dia internacional assignat, serà per alguna cosa.

Varietat de croquetes a bofrost*

A bofrost* hem perfeccionat aquest clàssic, utilitzant ingredients acuradament seleccionats per garantir el seu sabor i textura inigualables. Cada croqueta que trobes al nostre catàleg reflecteix l'equilibri entre tradició i qualitat. Ens esforcem per oferir a cada client la croqueta perfecta pel seu gust. Per això comptem amb una àmplia varietat d'opcions que abasten des de les croquetes tradicionals fins a propostes innovadores dissenyades per adaptar-se a diferents preferències i necessitats alimentàries. Entre les nostres croquetes congelades destacades es troben:

Cadascuna de les nostres croquetes està pensada per satisfer els gustos més variats, mantenint sempre la qualitat i el sabor que ens defineix.

Beneficis de gaudir de croquetes de qualitat

Les croquetes destaquen pel sabor i la textura, que moltes vegades té el poder de despertar records d'infància amb la família i de moments divertits amb bons amics. Però també són un alè versàtil que s'adapta a qualsevol ocasió. Com a entrant, aperitiu o plat principal, són sempre una elecció encertada. Però si vols saber exactament per què hauries de triar les croquetes congelades de bofrost* aquí tens una llista de raons:

  1. Sabor autèntic: cada recepta està elaborada amb ingredients de primera qualitat, respectant les tècniques tradicionals. No podem competir amb les de la teva àvia, però ho intentem.
  2. Preparació ràpida i fàcil: ideals per als que busquen una opció deliciosa en poc temps.
  3. Opcions per a tothom: la nostra varietat inclou alternatives per a persones amb necessitats específiques, com ara les croquetes sense gluten.
  4. Versatilitat a la cuina: des de sopars informals fins a esdeveniments especials, les croquetes són un èxit assegurat.

Com preparar les nostres croquetes

A bofrost* hem portat l'origen de les croquetes un pas més enllà, oferint una selecció de croquetes que combinen l'essència de les receptes tradicionals amb la practicitat dels nostres productes congelats. Preparar-les és molt senzill i permet gaudir del sabor i la textura en qüestió de minuts.

Per gaudir de les nostres croquetes, només cal preescalfar el teu forn o paella, depenent del tipus de cocció que prefereixis. Si optes pel forn aconseguiràs un acabat cruixent i lleuger sense necessitat d'oli addicional. D'altra banda, en paella o fregidora, obtindràs una textura daurada i un sabor més intens, ideal per als amants del clàssic. També pots gaudir de les nostres croquetes congelades a fregidora d'aire per aconseguir un acabat cruixent amb menys oli.

Croquetes de bofrost*: qualitat i sabor a la teva taula

A bofrost* ens comprometem a oferir productes que no només destaquin pel seu sabor, sinó també per la seva comoditat i adaptabilitat a diferents ocasions. Des de l'origen de les croquetes fins a opcions innovadores, els nostres productes són un reflex de la cura i l'atenció que posem a cada recepta.

Les nostres croquetes de pollastre, per exemple, són ideals per als que gaudeixen explorant diferents maneres de fer pollastre, mentre que les opcions de galta i cuit són idònies per experimentar amb diferents tipus de carn.

Incorpora les nostres croquetes als teus menjars i descobreix com un plat tan senzill es pot convertir en el centre d'atenció. Fes de cada moment una experiència deliciosa amb bofrost*!