Ja són aquí els dies de fred i amb ells els canvis a la nostra alimentació. T'expliquem alguns consells per alimentar-se correctament en època de fred.
¿Com han de ser els àpats d’hivern?
Els especialistes en nutrició ens diuen que els menjars a l'hivern han de ser calentets per elevar la temperatura corporal i aportar més sacietat però també podem combinar-los amb un altre tipus de productes per obtenir tota l'aportació calòrica i de nutrients que necessitem.
D'altra banda, hi ha la creença que a l'hivern necessitem menjar més. Això no obstant, això no està recolzat per cap expert en nutrició. Aquest mite existeix perquè moltes vegades associem el menjar calent a productes més calòrics. Tot i això, això és només una percepció.
A l'hivern no necessitem menjar més, sinó menjar millor.
Consells per a un àpat d'hivern saludable i reconfortant
Per combatre el fred és important abrigar-se bé, però també és fonamental que la nostra alimentació s'adapti al canvi de temperatura. Per tant, us oferim alguns consells que faran encara més còmode i reconfortant el vostre dia a dia.
- Utilitzar la ceba, l'all i el gingebre per cuinar, ja que segons els experts aquests tres vegetals reforcen el nostre sistema immunològic.
- Menjar molt de peix blau i blanc, ja que són adequats per a l'època i molt saludables.
- Incorporar a la dieta cereals integrals com quinoa, mill, civada o arròs integral amb què es poden enriquir els plats de verdures.
- Prendre sopa ens ajuda a hidratar-nos, a evitar retenir líquids i donar color i gust a la nostra taula.
Menjars d'hivern que incloure als menús
Et proposarem diversos grups d'aliments amb exemples de plats finals per facilitar-te una mica la tasca de planificar el menjar de tota la setmana i que puguis gaudir del teu temps i dels teus sense haver de preocupar-te per res! Prepara els teus guisats d´hivern amb aquests ingredients i sent els beneficis:
- Quinoa: és un aliment perfecte, sa i complet. El fet que els seus hidrats de carboni siguin d'absorció lenta ens omple d'energia durant més temps.
- Llegums: les podem considerar com el plat estrella de la temporada tardor-hivern. Són molt versàtils, ja que les podem menjar tant a l'estiu a l'amanida com a l'hivern calentetes. Però sabem que avui dia és difícil treure el temps necessari per fer un bon guisat d'hivern així que a bofrost* tens una àmplia varietat de plats preparats, entre ells deliciosos guisats com els cigrons amb espinacs. Ja no hi ha excuses per no menjar de cullera!
- Fruites i verdures: per satisfer-nos de vitamines i tractar de “despistar” els virus, no podem oblidar-nos i deixar enrere les fruites i les verdures. Hi ha moltíssimes maneres de preparar-les però si no se t'acut cap, aquí tens algunes idees: els bròcoli gratinat es un aliment 10, ja que barregem les propietats del bròcoli amb les propietats de la patata i de la nata. Segur que no te'n pots menjar només un! Si vols continuar menjant verdura de manera diferent i divertida, prova els nostres medallons d'espinaques i parmigiano tenen una gran aportació en fibra i les seves propietats naturals diürètiques confereixen un gran benefici al nostre organisme.
Quan arriba el fred, és important adaptar la nostra alimentació per poder obtenir tant el confort com els nutrients necessaris. Però preparar guisats d'hivern no ha de portar massa temps ni ser complex. Amb els ingredients congelats i plats preparats de bofrost* podeu preparar tots els menús d'hivern de forma ràpida, fàcil i saludable.