No tens productes al teu carretó
Per poder gaudir realment del menjar hem de conèixer en primer lloc què és el que estem menjant i els beneficis que ens poden reportar per fer-lo encara més ric i delicios. Tot i això, les creences populars i les tradicions han fet que tinguem determinades opinions errònies sobre algunes qüestions. Et fem arribar curiositats que et desmuntaran els falsos mites interioritzats i t'ajudaran a conèixer una mica més el tipus de menjar que has d'introduir a la teva alimentació i de quina manera.
- El gelat és digestiu: segons l'opinió de molts especialistes en alimentació el motiu de consumir gelat després dels àpats és que és molt bo per a la digestió, però també fan referència que els que més la faciliten són els cítrics com el de llimona.
- Segons experts en nutrició els xampinyons aporten grans quantitats de zinc que ajuden a millorar els cabells i les ungles. A més, tenen seleni, un antioxidant molt important per al nostre organisme.
- L'oli d'oliva: és un producte sa, saludable i molt pur segons els experts ja que en ser elaborat a la primera premsada en fred i sense refinar, garanteix una excel·lent qualitat, ressaltant el seu sabor i la seva gran quantitat de nutrients
- Hi ha determinats aliments que t'ajudaran a agafar el son: els especialistes fan referència a alguns com els lactis o els cereals integrals els quals són rics en triptòfan pel que t'ajudaran a potenciar la melatonin (l'hormona que t'ajudarà a dormir).
- El color vermell dels aliments és el teu millor company per “combatre” l'envelliment: el vermellós de les fruites i verdures és degut a la seva alta composició en licopè, un potent antioxidant que ajuda a prevenir l'envelliment cel·lular. Els colors dels aliments com podem veure també és molt important tenir-les en compte a causa dels beneficis. Omple de color la teva taula i de vitalitat el teu dia a dia.
- L'alvocat és la fruita que més proteïna ens aporta. Així mateix, el seu alt contingut en vitamina B6 pot ajudar el nostre sistema nerviós, afavorint, segons els experts, el consum per evitar l'ansietat, la depressió i l'insomni.
Per tant, podem concloure que una bona alimentació és fonamental per al correcte funcionament del nostre organisme, però també és primordial enriquir els nostres plats i la nostra taula amb coneixement i informació dels aliments que consumim, saber quan els consumits i de quina manera.
En definitiva, la clau no és prohibir el consum de segons quins aliments, sinó incloure tots els grups de la piràmide nutricional prenent les quantitats recomanades per tal de mantenir una bona salut. Apostem per una alimentació saludable i equilibrada però conscient i conseqüent per així millorar la nostra qualitat de vida.