Aliments refrescants Com mantenir el “cap” fresc a l'estiu?

El passat 21 de juny va arribar l'estiu, una època que genera felicitat en alguns, però cansament i apatia en uns altres. Ets d'aquests últims? T'avancem que tens bones raons per a sentir-te així. Continua llegint i descobriràs com millorar el teu estat d'ànim i quins aliments poden ajudar-te a mantenir el cap fred fins i tot en temperatures altes.

Alimentació intuïtiva d'estiu

Bàsicament, mengem de manera diferent els dies a d'estiu ja que les temperatures amb més altes. D'una banda, això té a veure amb l'oferta de temporada; per altra banda, també utilitzem més aliments a base d'aigua, salats i refrescants de manera purament intuïtiva.

El motiu d'això últim són les temperatures més elevades, que repercuteixen al nostre organisme i poden manifestar-se amb els símptomes següents:

  • Problemes circulatoris
  • Nàusees
  • Mal de cap
  • Dificultat per dormir.

Però com passen aquests tipus de símptomes i què s'hi pot fer?

Què ocasiona la calor externa al teu cos?

  • TEMPERATURA ALTA: Amb les temperatures altes comencem a suar. Amb l'ajuda d'una pel·lícula d'aigua que es forma sobre la pell, el nostre cos intenta refredar-se. Cada brisa d'aire assegura un lleuger refredament, també conegut com a refredament per evaporació. No obstant això, aquest mecanisme natural també significa que hem d'absorbir més aigua. Si sues molt, per exemple, quan fas exercici, has d'agregar al voltant de mig litre per hora a la recomanació habitual d'al voltant de 1,5 litres d'aigua per dia. Al mateix temps, quan suem, perdem minerals com el sodi i el potassi. Aquestes substàncies també han de tornar a subministrar-se a través d'aliments o begudes.
  • CAIGUDA DE LA PRESSIÓ ARTERIAL. A més de la producció de suor, els vasos sanguinis també s'expandeixen quan s'exposen a la calor. La raó d'això és que flueix més sang a la superfície de la pell i, com a resultat, pot refredar-se. Això redueix la pressió arterial, la qual cosa també pot provocar una respiració més ràpida. Si la temperatura exterior és molt alta per sobre de 37 ° C, la sang ja no es refredarà. Aquí és recomanable buscar un lloc ombrejat i no sobrecarregar el cos amb altres influències com l'exercici intens, l'alcohol o el menjar de difícil digestió.
  • ESTRÈS. Amb tot, els nostres cossos s'estressen quan s'exposen a la calor externa. Atès que la digestió també causa treball, l'anomenada energia alimentària, no ha de carregar el seu cos amb aliments difícils de digerir. Generalment són els aliments rics en carbohidrats com la pasta, l'arròs, però també les verdures i les fruites són més fàcils de digerir que els plats rics en greixos o proteïnes. Evita plats rics en crema, aliments enfornats o fregits, així com embotits grassos i curats i productes carnis durant aquest temps. Però la grandària del menjar també és important, per la qual cosa és millor menjar cinc menjars petits que tres grans.

Aliments que tenen un efecte refrescant

  • FRUITES CÍTRIQUES: Els cítrics poden impulsar el metabolisme. Especialment com a ingredient en "infusions d'aigua", en amanides de cítrics o en combinació amb peixos i carns, els cítrics aporten als nostres aliments la frescor necessària. I també pot ser unes postres petites i refrescants. Prova els nostres refrescants sweet limon, per exemple.
  • ALIMENTS AMARGS: la paraula màgica aquí són les substàncies amargues que contenen, que estimulen l'alliberament de sucs gàstrics i biliars i així afavoreixen la digestió. Al mateix temps, també són vists com a estimulants. També algunes herbes, aranja, espinac i bròcoli són representants d'aquest grup d'aliments.
  • HERBES: les herbes són riques en olis essencials, els quals, entre altres coses, tenen un efecte refrescant. El representant més conegut és probablement el metanol, obtingut de la menta piperita, que també es pot trobar en cosmètics per a ús extern en la pell. A més, la majoria de les herbes, com la farigola i l'el romaní, contenen un major contingut de substàncies amargues, que tenen un efecte estimulant addicional. Aquest estiu, refina les teves amanides, plats a la graella i begudes amb una varietat d'herbes, això no sols aporta sabor, sinó també una sensació refrescant!